Ferara putovanje

Ferara putovanje – aranžman za putovanje: Ferara je poznati srednjovekovni grad, koji se nalazi na severu Italije, a inače je sedmi po veličini u ovoj državi. Ferara je smešten u istočnom delu Padske nizije, a nalazi se na svega 9 metara nadmorske visine. Ferara je grad čuven po izuzetnom vrednom i dobro očuvano istorijskom jezgru, koje je danas pod zaštitom UNESCO-a. Posebno je značajna zaostavština velikaške porodice D’Este, u vidu mnogobrojnih palata i crkava velikog umetničkog blaga. Ferara je grad koji je na meti brojnih turista širom sveta, a ukoliko i vi želite da posetite ovaj italijanski grad pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi putovanje u Feraru.

Ferara znamenitosti

Ferrara je poznata po velikom broju crkvi, manastira, palata, muzeja i umetničkih galerija, tvrđavi, kao i univerzitetu osnovanom davne 1391. godine. Jedna od stvari koja se primećuje jeste dualnost i podeljenost između srednjovekovnog i pomno planiranog renesansnog dela. Renesansni deo grada može se prepoznati po paralelnim ulicama koje presecaju manje sporedne ulice u odnosu na rečni kanal. Stariji deo grada karakterišu krivudave, kamenom popločane ulice.

Centralni deo Ferare zauzima Dvorac Castello Estense, koji takođe spada u srednjovekovne građevine iz 14. veka. Najznačajnija srednjovekovna zgrada svakako je katedrala San Giorgio koja vuče svoje korene iz dalekog 12. veka.

Među značajnijim palatama ističe se Palazzo dei Diamanti. Svoje ime duguje specifično izvedenoj fasadi čiji se predni deo sastoji od više od 8000 mermernih blokova koji su isklesani u obliku dijamanta. Unutar palate se nalazi National Gallery of Art koja u sebi sadrži veliku zbirku umetničkih dela nastalih od strane umetnika iz škole slikanja Ferara.

Ferara smeštaj

Ferara smeštaj koji postoji u okviru turističke ponude ovog grada obuhvata brojne objekte koji su namenjeni turistima koji rado dolaze i posećuju Feraru. Ako je vaša destinacija Ferara hoteli su najbolje rešenje za odsedanje, s obzirom na to postoje mnogi objekti koji su savršeno opremljeni i nude maksimalni komoditet za sve posetioce.

Ferara aranžmani

Kada su u pitanju Ferara aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj italijanski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je vaš izbor za putovanje Ferara na jesen ili Ferara na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad svojim sadržajem nudi mnoštvo mogućnosti za fenomenalan odmor i uživanje.

Pretraga

Destinacija

  • Ferara

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.