Firenca putovanje

Firenca putovanje – aranžmani: Firenca je veliki grad u severnoj Italiji i glavni grad pokrajine Toskana. Za Italijane, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, umetnički i kulturni značaj, zbog toga je mnogi zovu “Italijanska Atina”. Ovaj grad ima vrednu zaostavštinu iz vremena renesanse, te to čini posebnu vrednost grada.

Putovanje u Firencu je idealna opcija ako želite da se odmorite i upoznate kulturu i istoriju Italije i njenog naroda i to sve uradite bez prevelike gužve. Kada je u pitanju Firenca znamenitosti su te koje mame turiste svake godine. Na našem sajtu možete pogledati kakvi sve aranžmani za putovanje u Firencu postoje i već sada sebi rezervisati posetu ovom gradu.

Firenca hoteli i apartmani – smeštaj u Firenci

Kada je u pitanju Firenca aranžmani obuhvataju i prevoz i smeštaj, uz mogućnost korišćenja sopstvenog prevoza. Ako se u obzir uzme Firenca smeštaj u blizini centra je idealna varijanta za koju se možete opredeliti, ali kako je prevoz u ovom gradu dobro organizovan, lako ćete se snaći i ukoliko vaš smeštaj bude na periferiji grada.

Kada je u pitanju Firenca apartmani su locirani i u centru i van centra, te ako ste više za privatan smeštaj, veliki je izbor apartmana, pa možete naći baš ono što odgovara svim vašim potrebama i zahtevima.

Firenca znamenitosti – šta videti u Firenci?

Firencu u Toskani krase brojne znamenitosti. Prelepi trgovi ovog grada su kroz istoriju imali veoma značajnu ulogu kako u kulturnom, tako i u ekonomskom i svakodnevnom životu. Danas su oni pešačka zona gde se održavaju festivali i razni koncerti. Trg Duomo je jedno od najvažnijih mesta evropske umetnosti, te ga obavezno obiđite, jer ćete ujedno videti i Katedralu, Đotov zvonik, muzej i dve palate, Palatu Canonici i Palatu Arcivescovile. Sinjorija trg je mesto na kojem se danas turisti najradije okupljaju. Takođe, obilaskom ovog trga, videćete brojne znamenitosti koje su veoma bitne za istoriju same države.

Pored brojnih trgova, prošetajte svetski poznatim mostovima u Firenci. Dve obale na kojima leži ovaj grad razdvaja reka Arno, a spaja ih 11 mostova i to: Ponte di Varlungo, Ponte Giovanni da Verrazzano, Ponte San Niccolo‎, Ponte alle Grazie‎, Ponte Vecchio‎, Ponte Santa Trinita, Ponte alla Carraia, Ponte Amerigo Vespucci‎, Ponte alla Vittoria‎, Ponte delle Cascine, Ponte all’ Indiano‎.

Ukoliko ste ljubitelji istorijie i umetnosti, ovaj grad u Toskani vam pruža mogućnost obilaska velikog broja i muzeja i galerija. Kako je klima u Italija veoma povoljna, nije mnogo bitno da li obilazite Firencu na proleće ili jesen, ovaj grad vam garantuje odmor i nezaboravno putovanje.

Pretraga

Destinacija

  • Firenca

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.