Putovanje na Jezero Garda - doživite italijanski šarm

Jezero Garda putovanje – aranžmani: Najveće italijansko jezero Garda, ili kako ga još zovu Lago di Garda, je pravi dragulj ove mediteranske države koja nudi pregršt atrakcija i zabave. Ovo jezero privlači putnike iz celog sveta, a ujedno predstavlja nepresušan izvor inspiracije velikanima iz različitih sfera umetnosti. Putovanje na jezero Garda će vam doneti autentičan italijanski šarm i jedinstvenu priliku za relaksaciju i odmor u prirodi.

Atrakcije jezera Lago di Garda mame turiste najrazličitijih stilova i ukusa. Seoca i gradići oko jezera će vas oduševiti svojim idealnim spojem tradicionalnog i istorijskog značaja zajedno sa moderno uređenim, urbanim centrima. Osim toga, mesto nudi fantastične izlete u okolini na kojima možete planinariti po Dolomitima ili obići manja okolna jezera.

Sigurno je da će Jezero Garda zadovoljiti apetite svih avanturista i ljubitelje krajlolika. Osim toga, ni ovde italijanski duh nije izostao, te nećete ostati uskraćeni za najbolje italijanske specijalitete i upoznavanje sa kulturom i običajima naroda.

Šta videti na jezeru Garda?

Romantični gradići na obali jezera su jedan od glavnih razloga posete mnogim turistima. Ovo je idealna destinacija za gastro turizam, uživanje i relaksaciju. Svakako da jezero Garda i njena okolina donose i istorijsku priču koja mesto čini još privlačnijim. Jednom kada se smestite, ne propustite priliku da obiđete utvrđeni grad Sirmione koji je smešten na poluostrvu, na južnom delu jezera Lago di Garda. U ovom gradu je najpopularnija tačka dvorac Scaliger iz XIII veka koji je izgradila istoimena porodica iz Verone.

Gardaland je zabavni park koji je neretko jedan od glavnih povoda posete ovom italijanskom mestu. To je najpoznatiji italijanski zabavni park koji ima tradiciju dugu preko 40 godina. Osim toga, tu su Movieland, tematski zabavni park i Parco Natura Viva, nepregledno velik i jedinstven zoološki vrt.

Grad Garda je pravi istorijski centar, iznad kog dominira planina, a ceo je organizovan tako da posetioci mogu da uživaju u netaknutoj prirodi. Spomenici od velikog kulturno-istorijskog značaja su zastupljeni na duž celog jezera Lago di Garda, a teško je izdvojiti najlepši ili najznačajniji.

Smeštaj na jezeru Garda

Vaše jezero Garda putovanje će obelećiti i brojni hoteli, konstruisani tako da ne naruše izgled i lepotu starog grada. Smeštaj na jezeru Garda varira od hotela, apartmana, pansiona… Hoteli na jezeru Garda su poznati po autentičnoj gastronomskoj ponudi i vinu iz autohtonih loza iz vekova poznatih vinograda.  Italijani su izvrsni domaćini koji vas neće ostaviti ravnodušnim svojom velikodušnošću i manirima, a na vama je samo da se opredelite za svoj omiljeni jezero Lago di Garda aranžman.

Prirodna bogatstva, sumporni izvori i kulturološki značajne građevine će vaše putovanje načiniti nezaboravnim. Na vama je samo da na vreme rezervišete svoj odmor.

Pretraga

Destinacija

  • Jezero Garda

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.