Putovanje na jezero Mađore

Putovanje na jezero Mađore – aranžmani i ponuda: Mađore je drugo po veličini jezero u Italiji. Smešteno je pored grada Stresa, nedaleko od Milana. Predstavlja jednu od najlepših destinacija u Italiji i šire, a njegova posebnost leži u prefinjenosti i eleganciji koja je u današnje vreme izuzetno retka u moru urbanih turističkih destinacija.

Stresa je nezvanična prestonica zapadne obale jezera. Gradom peovladavaju građevine u baroknom stilu i raskošni hoteli, a Stresa je bila omiljena destinacija za odmor mnogim slavnim umetnicima. Putovanje na jezero Mađore pruža uvid u ušuškane lepote Italije koje su ugostile mnoge pripadnike evropske elite i inspirisale neke slavne pisce za njihova najlepša dela.

Ukoliko želite odmor drugačiji od svega što ste dosad videli, pogledajte na našem sajtu koji su aranžmani za jezero Mađore u ponudi, i krenite na jedno od najlepših putovanja koja ćete iskusiti.

Jezero Mađore šta videti i posetiti?

Glavni adut jezera Mađore leži u glamuroznoj lepoti njegovih pejzaža i gradova na obalama. Sve do početka dvadesetog veka ovo jezero nije bilo naročito poznato među turistima, već je služilo kao rezidencija evropske elite koja uživala u ovom “skrivenom” biseru Italije. To je doprinelo i tome da sve lepote jezera ostanu očuvane do danas, kada su posete znatno češće i popularnije.

Glavna i najlepša aktivnost svih posetilaca jezera se svodi na šetnje promenadama sa kojih se pružaju fascinantni prizori jezera i gradova na obali, a niz hotela, restorana i elegantnih ugostiteljskih objekata nudi uživanje u pogledu uz najlepše specijalitete i kafe koje možete probati u Italiji.

Pored Strese, možete obići i obližnja mesta kao što su Verbania, Kanobio i malo Ribarsko selo sa populacijom od svega nekoliko desetina stanovnika. Šarmantni gradići će vam pokazati tradicionalni italijanski duh koji je potisnut pod uticajem urbanizovanih gradova i ogromnog broja turista koji ih posećuju. Putovanje na jezero Mađore uvek predstavlja posebno iskustvo sa kvalitetno ispunjenim vremenom, s obzirom na to da se na obali jezera mnogobrojni sadržaji i znamenitosti mogu obilaziti danima.

Jezero Mađore smeštaj: hoteli i apartmani

Kada je u pitanju jezero Mađore smeštaj na njegovim obalama podrazumeva boravak u hotelima, apartmanskim kompleksima ili kampovima. Posebno se izdvaja Grand Hotel des Iles Borromees, koji je ujedno i najveći u Stresi. Hotel podseća na palatu koja nadgleda mirno jezero, a poznat po raskošnim kristalnim lusterima i prvoklasnoj usluzi. U njegovim odajama se oporavljao čuveni pisac Ernest Hemingvej, koji je tada, kao devetnaestogodišnjak, ranjen na italijanskom ratištu.

Putovanje na jezero Mađore deluje poput vremeplova, koji vas odvodi u raskošnu lepotu i eleganciju, daleko od gužve i buke koja je postala gotovo svakodnevni pratilac modernih ljudi. Ovo je možda i jedino mesto na svetu gde nećete poželeti da gledate u more, jer jezero samo po sebi nudi prizore na kojima i najlepša svetska letovališta mogu da pozavide.

Pretraga

Destinacija

  • Jezero Mađore

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.