Letovanje u Kataniji - poseban doživljaj i užitak

Katanija letovanje – aranžmani: Sicilija je po mišljenju mnogih turista jedna od najlepših destinacija sveta – odlikuje se šarmantnim, uskim uličicama, antičkim ostacima Rimskog carstva, kao i prelepim plažama i morem koje svojom tirkiznom bojom ostavlja bez daha. Brdovita Sicilija može se pohvaliti i posedstvom nekih od najatraktivnijih pogleda i panorama na svetu, a Katanija je jedan od njenih najvećih gradova.

Palermo je glavni grad srca Mediterana, a drugi najveći i najznačajniji je upravo Katanija – grad barokne arhitekture i posebnog šmeka. Katanija letovanje zaista može pretvoriti u poseban doživljaj i neverovatan užitak, a aranžmane turističkih agencija za letovanje u Kataniji lako i brzo možete pronaći na našem sajtu, gde ih možete i rezervisati.

Katanija smeštaj

U ponudama turističkih agencija, aranžmani za Kataniju obično uključuju hotelski smeštaj. Uglavnom su hoteli u Kataniji smešteni u centru grada ili njegovoj blizini, ali Katanija nije veliki grad, pa i ako se odlučite za smeštaj van centra grada – nećete pogrešiti.

Naravno, u Kataniji možete pronaći i apartmane, ali se uglavnom ljudi odlučuju za hotelski smeštaj. Zanimljivo je da ovom gradu pripada čuvena Etna – aktivni vulkan koji je više puta eruptirao i tom prilikom potresao Kataniju, a nekoliko puta je čak i uništio – te ćete možda iz vašeg smeštaja u Kataniji imati prelep pogled upravo na ovaj vulkan.

Plaže u Kataniji

Kilometri obale krase Kataniju, a ona leti postaje vrlo posećena turistička destinacija sa živopisnim odmaralištem kraj obale, kao i trendi noćnim klubovima, ali i vrlo urbanim delom grada odličnim za šetnju, obilazak i obavljanje ukusnih obroka.

Od peskovite Playa di Catania do plaže Fiumefreddo, šetnja kroz poznatu Riviera dei Ciclopi, u kojoj možete videti i marinu, podrazumeva obilazak i uživanje na najrazličitijim plažama – kako peskovitim, tako i šljunkovitim.

Sem toga, cela sicilijanska obala ukrašena je najlepšim plažama sveta, pa turisti često Kataniju koriste kao bazu sa koje obilaze ostatak obale Sicilije.

Znamenitosti Katanije

Znamenitosti u Kataniji koje definitivno morate obići su: Basilica Cattedrale Sant’Agata, Piazza del Duomo, Castello Ursino, Museo Civico, Monastero dei Benedettini, San Nicoló l’Arena, Badia Sant’Agata, kao i mnoge druge po kojima je Katanija poznata.

Sem njihovog obilaska, preporučujemo i da obavezno odete na jednodnevni izlet, ni manje, ni više, već na vulkan – Etnu, gde se možete popeti do kratera, te imati sasvim poseban doživljaj.

Takođe, ne propustite da obiđete pijacu Katanije – tu ćete osetiti pravi duh ovog grada, a obavezno odvojite i vreme za uživanje u italijanskom espresu, graniti, kao i odličnim, sicilijanskim špagetima.

Pretraga

Destinacija

  • Katanija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.