La Specija letovanje

La Specija letovanje – aranžman: La Specija je grad u severozapadnoj Italiji i središte je istoimenog okruga u okviru italijanske pokrajine Ligurija. La Specija je pre svega poznata kao važna pomorska baza i središte italijanske mornarice za Tirensko more. Pored toga, La Specija je i poznato letovalište koje svake godine privlači veliki broj turista. Ako i vi želite da ovoga leta vaša destinacija za odmor bude La Specija pogledajte ponudu neke od agencija sa našeg sajta.

Luka La Specija je smeštena na ulazu u veličanstven zaliv i pruža impresivnu panoramu na ostrva i rtove, pa je zahvaljujući tom renesansnom pogledu i dobila naziv “Zaliv pesnika”. Iznad doline u kojoj je smeštena La Specija izdužu se zadivljujući Apenini.

Plaže u La Speciji

La Specija plaže smeštene su pokraj kristano čiste vode koja zapljuskuje obale ove luke. Oko plaža nalaze se borove šume, strme litice, ali i šarene kuće karakteristične za ovu italijansku regiju, pa sve to zajedno čini La Speciju magičnom i romantičnom i itekako privlačnom metom za brojne turiste. Valja napomenuti, da je more ovde nešto hladnije nego u drugim delovima Italije.

La Specija smeštaj

La Specija hoteli na koje možete računati ako posetite ovo italijansko letovalište nude vam maksimalan komoditet i ugođaj koji će sigurno ostaviti poseban utisak na vas. U gradu živi nešto više od 100.000 ljudi, ali tokom letnjih meseci kada brojni turisti širom sveta navale u ovo mesto populacija se gotovo udvostruči. Iz tog razloga u ponudi je i veliki broj privatnog smeštaja, koji su jeftinija varijanta i svakako pogodnija opcija za one turiste sa nešto plićim džepom.

La Specija znamenitosti

U starom gradu nalazi se ulica Via del Prione koja deli grad na dva dela i tu se nalazi najveći broj kulturno istorijskih znamenitosti. Šetnja pomenutom ulicom pruža sjajan ugodjaj i priliku za uživanje u ambijentu karakterističnom za regiju Ligurija.

U gradu postoji značajan broj muzeja, Gradski muzej u tvrdjavi San Djordjo, Muzej pečata, Muzej savremene umetnosti, Etnografski Muzej, Muzej Saobraćaja. Crkve La Specije takodje privlače brojne posetioce. Posebno Crkva Hrista Kralja i Crkva Svetog Jovana Augustina iz 16. veka.

U gradu ima puno negovanih parkova i  vrtova koji nude priliku za predah i svežinu, posebno tokom letnjih meseci.

Last minute La Specija

La Specija last minute ponude itekako su popularne kod naših turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo pristupačnije. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i La Specija first minute ponude, za nezaboravno letovanje i uživanje u ovom italijanskom gradu.

Pretraga

Destinacija

  • La Specija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.