Levanto letovanje

Levanto letovanje – aranžmani: Levanto je naselje u Italiji, u okrugu La Specija koji se nalazi u regionu Ligurija. Grad se nalazi na samoj obali na ušću rečne doline, između brda koja su gusto pošumljena sa maslinama i borovima. Zbog svojih prirodnih karakteristika i geografskog položaja Levanto je jedno od omiljenijih mesta u Italiji za kvalitetno provođenje godišnjeg odmora. Meta je brojnih turista širom sveta, a ukoliko i vi želite da posetite Levanto pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Ako ste ljubitelj surfovanja, sigurno ćete uživati u Levantu, s obzirom na to da je ovo  italijanska prestonica surfovanja i jedna od retkih plaža u Italiji na kojoj ima dobrih talasa za surfovanje, a takođe i lepog peska na plaži. Iznad plaže se izdižu pošumljena brda i divan gradić pun prijatnih restorana. Takođe Levanto nije previše skup, što i nije često kad je u pitanju Ligurija.

Levanto smeštaj

Kada je u pitanju Levanto hoteli koji se nalaze u ovom gradu variraju od luksuznih do onih sa nešto skromnijom ponudom sadržaja i usluga, kao i pristupačnijoj ceni široj populaciji. Levanto apartmani su pristupačnija varijanta za turiste, ali jednako kvalitetan smeštaj za sve one koji žele da provedu idealan odmor u ovom gradu.

Levanto znamenitosti

Kada je u pitanju Levanto znamenitosti koje vredi izdvojiti su pre svega, srednjovekovni dvorac – izgrađen je za odbranu sela i još uvek se nalazi u savršenom stanju. Privatno je vlasništvo i nije otvoreno za javnost. Tu je i Crkva Sant’Andrea (Crkva Svetog Andrije) – primer ligurijskog gotičkog stila iz 13. veka, sa fasadom ukrašenom crnim i belim prugama, kao i veličanstvenim ružičastim prozorima nad glavnim vratima. Putir cara Henrija VII je jedno od njegovih blaga, a izložen je samo u posebnim prilikama kao što je festival sveca zaštitnika.

Jedna od znamenitosti je i Villa Agnelli, a njeni vrtovi su uređeni početkom 20. veka. Privatno je vlasništvo i nije otvoreno za javnost. Piazza della Loggia, koju karakteriše loža iz 13. veka, koja je 2007. godine od UNESCO-a dobila naziv “spomenik kao dokaz kulture i mira”. Piazza Cavour, u ranijim vremenima služilo je kao dvorište manastira reda sv. Klare, iz 16. veka. U njihovom nekadašnjem samostanu sada se nalazi gradska skupština, mala javna biblioteka i druge opštinske službe.

Last minute Levanto

Levanto last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Levanto first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom uzbudljivom italijanskom gradiću.

Pretraga

Destinacija

  • Levanto

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.