Luka letovanje

Luka letovanje – aranžmani: Luka je najveći grad istoimenog okruga u Italiji. Nalazi se u okviru italijanske pokrajine Toskana. Ovaj grad je poznat po očuvanom i netaknutom starom gradskom jezgru. Grad Luka čini veoma poseban deo Italije jer je okružen zidinama iz vremena renesanse. Luka je grad koji se nalazi na samo 70 kilometara udaljenosti od Firence i smešten je u dolini reke Serkio, koja se uliva u Tirensko more u blizini.

Grad Luka je izgrađen na prvim bregovima iznad priobalne ravnice, a severno od grada se izdižu Apenini. Ukoliko je vaša naredna destinacija za putovanje i letovanje Italija i to baš grad Luka letovanje će biti spoj relaksacije i avanturističkog obilaska jednog od najlepših gradova Italije. Na našem sajtu možete već sada pogledati koji aranžmani za grad Luka u Italiji su u ponudi.

Smeštaj u gradu Luka

Kada je u pitanju grad Luka smeštaj možete pronaći u okviru hotela ili apartmanskih kompleksa. S obzirom na to da je reč o ne baš poznatoj turističkoj destinaciji, smeštaj je moguće pronaći u svakom trenutku. Aranžmani za grad Luka uglavnom uključuju i prevoz i smeštaj, pa brigu o hotelima, apartmanima i prevozu možete prepustiti drugima.

Obilazak ovog italijanskog grada zvuči kao idealan plan za naredno leto, pa ne propustite priliku da predstojeće mesece učinite nezaboravnim upravo na ovoj italijanskoj destinaciji. Last minute Luka ponude prava su mogućnost za sve one koji žele da po što pristupačnijim cenama odu na letovanje i putovanje. Takođe, Luka first minute ponude mogu biti i te kako povoljna opcija, pa već sada možete rezervisati sebi putovanje.

Atrakcije u gradu Luka, Italija

Grad Luka je poznat po zidinama od crvene opeke, podignutim još u šesnaestom veku. Kako je saobraćaj u ovom gradu veoma ograničen, za obilazak se savetuje pešačenje ili iznajmljivanje bicikla. Ali kako je grad mali, za kompletnu turu po gradu biće vam potrebno oko sat vremena hoda, jer se sve bitne znamenitosti nalaze na 15 minuta udaljenosti jedna od druge.

Crkva La Chiesa di San Michele in Foro je veoma poznata po samoj gradnji i fasadi iz trinaestog veka. Fasada je od mermernih štrafti i uz stubove crkve veoma podseća na spoljašnjost crkve u Pizi. Ovaj grad u Italiji je poznat i kao grad tornjeva i najpoznatiji je Torre Guinigi, koji je veoma prepoznatljiv jer iz njega raste hrast.

Za one koji su ljubitelji prirode, naspram gradskih zidina se nalazi botanička bašta Il Giardino Botanico. Ovaj grad je rodno mesto kompozitora Đakomo Pučinija, autora opere Toska i Boemi, te se leti u crkvi Duomo di San Martino održavaju koncerti u njegovu čast.

Grad Luka u Italiji ima mnogo toga da ponudi, brojne znamenitosti i lepote prošlosti koje su očuvane i dan danas, te ukoliko se uputite na putovanje u ovaj grad, nezaboravna avantura vam je zagarantovana.

Pretraga

Destinacija

  • Luka

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.