Mesina letovanje - italijanski duh na drugačiji način

Mesina letovanje – aranžmani: Mesina je predivan grad u južnoj Italiji, smešten na ostrvu Sicilija. Treći je po veličini grad na Siciliji i predstavlja upravno središte okruga Mesina. Ovo jedinstveno italijansko mesto je dobilo naziv po grčkom istoimenom gradu na Peloponezu još u V veku pre nove ere. Ono što ovo mesto toliko izdvaja i zbog čega će vam Mesina putovanje biti urezano u sećanju kao jedno od najlepših je sasvim neobičan reljef i priroda koja ga krasi.

Naime, ovaj grad je smešten u krajnje zapadnom delu Jonskog mora, a iznad njega se nalaze planine Peloritani. Pogodna, sredozemna klima vam garantuje da je Mesina odlična destinacija za putovanje u bilo koje godišnje doba, a na vama je samo da se odlučite za jedan od naših aranžmana i da biste doživeli Italiju na nov način. U nastavku teksta saznajte zbog čega je Mesina stekla popularnost i zašto bi bilo pogodno posetiti je.

Šta ne smete da propustite u Mesini?

Mesina se još naziva i Vratima Sicilije zato što uglavnom predstavlja prvi kontakt koji turisti imaju sa ostrvom. Više stotina hiljada ljudi iz celog sveta hrli da se upozna sa atrakcijama koje Mesina nudi, ali je poznat i podatak da je ovo jedno od omiljenih mesta i Italijanima iz drugih krajeva države, a naročito Kalabrije. Stanovnici Kalabrije uz pomoć trajekta prelaze put preko Mesinskog moreuza i tu uživaju kako u prirodnim lepotama, tako i u gastronomskoj ponudi, ali i izvrsnom noćnom životu i zabavi koju ovaj grad nudi.

Mesina, osim što ima uslužni sektor na zavidnom nivou, ima i da ponudi svašta iz kulturno-istorijske sfere. Jedna od glavnih znamenitosti je katedrala Duomo koja je jedan od glavnih simbola grada. Duomo je zapravo rekonstrukcija katedrale iz XII veka, koja je bila jedna u nizu normanskih crkvi. Zvonik katedrale se smatra najvećim astronomskim satom na svetu, ali posebnu pažnju privlači bronzani lav koji se glasnim rikom oglasi svakog dana u podne.

Osim toga, u Mesini ne smete propustiti Pjaca Del Duomo trg koji se nalazi blizu luke, regionalni muzej koji je prepun kolekcijama starih majstora, Neptunovu fontanu, gradski zvonik kao i Madoninu statuu Device Marije koja je ujedno i zaštitnica grada.

Kakav Mesina smeštaj nudi?

U zavisnosti od vaših preferencija, možete se opredeliti za neku od mnogobrojnih Mesina smeštaj varijanti. Naime, ovakav grad je zbog svoje popularnosti i pomenute izvrsne usluge, ponudu prilagodio za svakoga. Tako možete pronaći neke od najboljih hotela koji imaju izvrsne italijanske specijalitete, ali i apartmane koji su na visokom nivou. Na vama je samo da odredite svoj budžet i pronađete aranžman po svom ukusu i mogućnostima.

Put u Mesinu je idealan način da se upoznate sa Italijom i onim što ona nudi, ali na jedan inovativan način. Mesina putovanje nije nalik svim ostalim italijanskim mestima, ali im je zajedničko to što imaju moć da vas osvoje na prvi pogled.

Pretraga

Destinacija

  • Mesina

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.