Modena putovanje

Modena putovanje – Aranžmani za Modenu: Modena je poznati italijanski grad, smešten u severnoj pokrajini Emilija-Romanja. Glavni je grad istoimenog okruga Modena. Prva asocijacija na Modenu su poznate automobilske fabrike kao što su Ferari, Pagani i Maserati, čija se sedišta nalaze upravo u ovom gradu, pa je nazivaju i “gradom mašina”. Osim kao industrijsko središte Italije, Modena je poznata i kao univerzitetski centar prepun zanimljivih znamenitosti, pa stoga važi za jedan od najposećenijih italijanskih gradova.

Kada je u pitanju Modena putovanje u ovaj grad je idealna prilika da obiđete i druga popularna mesta u regiji, kao što su Rimini, Ferara i Ravena. Ukoliko nameravate da posetite najlepše italijanske gradove, pogledajte na našem sajtu koji su aranžmani za Modenu u ponudi, i izaberite onaj koji najviše odgovara vašim preferencijama.

Smeštaj u Modeni

Smeštaj u Modeni podrazumeva nekoliko raspoloživih opcija kao što su hoteli, apartmani i hosteli. Modena je grad koji bi trebalo detaljno razgledati i obići zbog sadržaja koji nudi, pa je preporučljiv izbor smeštaja koji se nalazi u blizini centra grada i najatraktivnijih znamenitosti. Cene u ovom gradu su nešto pristupačnije nego u većim italijanskim gradovima, pa hoteli u Modeni nude prvoklasnu uslugu i kvalitet smeštaja, za manje novca od onog koji biste potrošili u nekom drugom gradu.

Apartmani u Modeni takođe predstavljaju odličan izbor za smeštaj. Osim što su povoljnija opcija, apartmani nude i veći nivo privatnosti i komfora u odnosu na hotele, što predstavlja jedan od glavnih razloga zbog kojih se turisti odlučuju na ovaj vid smeštaja. Na raspolaganju su i raznovrsni hosteli, kojih u Modeni nije malo.

Modena znamenitosti i obilasci

Kao i većina destinacija u Italiji, Modena je živopisni gradić u čijem obilasku ćete uživati, otkrivajući imena, istoriju i razne okolnosti koje su je učinile ovakvom kakva je sada. Glavni trg u Modeni Piaca Grande je mesto sa kog možete početi svoj obilazak grada, a na njemu je smeštena velika crkva i zvonik Tore Điraldina, koja se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Najveća atrakcija u Modeni je ipak muzej Enco Ferari, koji predstavlja nezaobilaznu stanicu svih onih koji se nađu u Modeni. Muzej otkriva kako su izgledali počeci jednog od najpoznatijih brendova na svetu, a tu su i brojni eksponati koji izazivaju divljenje svih posetilaca. Modena je i rodno mesto čuvenog italijanskog operskog pevača, Lučana Pavarotija, pa možete posetiti i njegovu muzej-kuću i saznati više o životu i delu ovog velikog umetnika. Kada je u pitanju Modena putovanje u ovaj grad često uključuje i obilazak drugih obližnjih gradova, pa su aranžmani za Modenu idealna prilika da prođete kroz najlepše predele Italije.

Pretraga

Destinacija

  • Modena

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.