Putovanje u Monreale

Monreale putovanje – aranžman: Monreale je gradić i opština u provinciji Palermo na italijanskom ostrvu Sicilija. To je treći grad po veličini u okrugu Palermo, a sagrađen je na obroncima Monte Caputa gde se pruža pogled na plodnu dolinu Konka d’Oro (Zlatna školjka), koja je poznata po uzgoju pomorandži, maslina i badema koji se izvoze u velikim količinama. Monreale je zbog svojih prirodnih i kulturno-istorijskih karakteristika veoma privlačan za turiste, a ukoliko i vi želite da putujete u ovaj italijanski gradić pogledajte ponude nekih turističkih agencija sa našeg sajta.

Monreale smeštaj

Kada je u pitanju Monreale hoteli koji se nalaze u ovom gradiću variraju od luksuznih do onih sa nešto skromnijom ponudom sadržaja, usluga i smeštajnih objekata, a samim tim i pristupačnijom cenom široj populaciji. Monreale apartmani su pristupačnija varijanta za turiste koji dolaze u ovo mestašce, ali jednako kvalitetan smeštaj za sve one koji žele da provedu idealan odmor u ovom gradu.

Monreale – šta videti

Ono po čemu je Monreale najpoznatiji jeste katedrala. Sagrađena je 1182. godine, kada prvo sicilijansko kraljevstvo doživljava procvat demokratije, ekonomije i hrišćanstva, i predstavlja jedan od najboljih primera normanske arhitekture. Na ulazu u katedralu nalazi se ogromna skulptura njenog graditelja, Vilijama II, normanskog vladara na Siciliji, koji je ovim zdanjem želeo da pokaže svu moć i snagu svoga carstva.

Katedrala je ukrašena velelepnim mozaicima i najveći je spomenik na Siciliji. Ovaj monumentalni kompleks sastoji se od bazilike, manastira i palate. Ova katedrala predstavlja izuzetno vredan i redak spoj normanske, vizantijske i arapske umetnosti. Predstavlja spomenik od izuzetne važnosti, ali je i veoma popularno hodočasničko i turističko odredište u ovom delu Italije.

Monreale aranžmani

Aranžmani za Monreale mogu se pronaći u okviru ponuda velikog broja turističkih agencija sa našeg sajta, a na vama je samo da odaberete onu koja vam najviše odgovara i rezervišete sebi put. Bilo da je u pitanju Monreale na jesen ili Monreale na proleće ovaj gradić nudi mnoštvo mogućnosti za savršen odmor i uživanje na Siciliji.

Pretraga

Destinacija

  • Monreale

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.