Putovanje u Montekatini

Putovanje u Montekatini – Montekatini hoteli: Montekatini je šarmantan gradić, smešten u dolini reke Arno u Italiji, koji godišnje poseti oko milion turista. Reč je o poznatoj italijanskoj banji, zbog koje je putovanje u Montekatini izuzetno popularno poslednjih godina. Suptropska klima, prirodne lepote i gostoljubivi Italijani su još neki od aduta Montekatinija, a blizina Firence i Pize su dodatni motiv za posetu ovoj popularnoj italijanskoj banji.

Ukoliko vam je potreban relaksirajući odmor u banji sa bogatim sadržajem, pogledajte na našem sajtu koji aranžmani za Montekatini su u ponudi, i izaberite onaj koji najviše odgovara vašim željama i potrebama.

Montekatini hoteli i apartmani u kojima možete odsesti

Ukoliko se odlučite za putovanje u Montekatini hoteli koji vam stoje na raspolaganju predstavljaju najbolje rešenje za smeštaj u ovom mestu. Hotelski smeštaj nudi ugodan boravak u dobro opremljenim, modernim sobama, sa izuzetnom kvalitetnom uslugom koju možete dobiti od osoblja. Italijanski narod je poznat kao gostoljubiv i prijateljski nastrojen prema turistima, u šta ćete se i sami uveriti pri ulasku u prvi hotel u Montekatiniju.

Apartmani u Montekatiniju takođe predstavljaju jednu od smeštajnih opcija za koje se možete odlučiti, a na raspolaganju su kompleksi apartmana ili privatni smeštaj u okviru kuća, lociran u srcu Montekatinija, ali i u njegovoj okolini. Apartmani u Montekatiniju predstavljaju povoljniju varijantu smeštaja, i to je glavni razlog zašto se veliki broj turista odlučuje upravo za njih, iako kvalitet i udobnost smeštaja ne mogu da se dovedu u pitanje ni kada su apartmani, a i hoteli u gradu Montekatini u pitanju.

Šta videti u Montekatiniju?

Termalni izvori na kojima Montekatini leži su glavna atrakcija zbog koje je ova banja posećena. Ukoliko je posetite, iskoristite sav sadržaj koji vam može pomoći kod oboljenja različitih vrsta. Najpoznatija banja u mestu se zove Tetučio Terme, a sagradio ju je slavni vojvoda od Toskane, Leopold Habzburški. Poznate banje su i Regina i Leopoldine.

Ukoliko se pitate šta videti u Montekatiju, iznad centra banje je smešten istorijski centar grada sa kog se pruža prelep pogled na gradić i njegovu okolinu. Ono što možete videti u ovom delu grada su Montekatini Alto – romanski dvorac, kao i crkva Santa Maria a Ripa koja je datira iz dvanaestog veka. Primetećite brojne fontane pored gradskih uličica koje predstavljaju prava remek dela, a najpopularnije su Mazzoni, na železničkoj stanici i fontana Guidotti, smeštena u gornjem delu termalnog parka.

Palazzina Regia je atrakcija koju ne bi trebalo da propustite, s obzirom na to da je teč o letnjoj rezidenciji čuvene italijanske porodice Mediči. Montekatini se mogu pohvaliti raznovrsnim ugostiteljskim objektima – kafićima i restoranima koji pružaju mogućnost da probate neka od najpoznatijih italijanskih specijeliteta, ali i da uživate u ukusnim jelima internacionalne kuhinje.

Montekatini je mesto relaksacije, mirne zabave i uživanja, pa je ovo idealna destinacija za vas ukoliko su prirodne lepote i termalni izvori ono što može da vas opusti i nakratko odvoji od klasične svakodnevnice.

Pretraga

Destinacija

  • Montekatini

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.