Putovanje u Napulj

Napulj hoteli – aranžmani za Napulj putovanje: Gete je jednom rekao “videti Napulj i umreti” i dočarao svu lepotu ovog grada koji se nalazi na prelazu iz središnje ka južnoj Italiji. Prema broju stanovnika, Napulj je treći po redu grad u Italiji, odmah posle Rima i Milana. Kada je u pitanju Napulj znamenitosti ima mnogo, ali ono po čemu je ovaj italijanski grad takođe veoma poznat je bogata gastronomija i veoma duga istorija. Istorijski centar grada se već dugo nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine.

Ako želite da se odmorite i upoznate kulturu i istoriju Italije i njenog naroda i doživite nezaboravno putovanje, putovanje u Napulj vam to i omogućava. Na našem sajtu možete pogledati kakvi sve aranžmani za putovanje u Napulj postoje i već sada sebi rezervisati posetu ovom jedinstvenom italijanskom gradu.

Napulj hotel i apartmani

Ukoliko se odlučite za putovanje u ovaj deo Italije, Napulj aranžmani uglavnom podrazumevaju i prevoz i smeštaj, pa ne morate brinuti o bilo kakvim nepredviđenim okolnostima na putu. Kada su u pitanju hoteli u Napulju, oni koji su u blizini centra su idealna varijanta za koju se možete opredeliti. Kako je prevoz u ovom gradu dobro organizovan, lako ćete se snaći i ukoliko vaš smeštaj bude na periferiji grada. Apartmani u Napulju su locirani i u centru i van centra, te ako ste više za privatan smeštaj, veliki je izbor apartmana, pa možete naći baš ono što odgovara svim vašim uslovima i zahtevima.

Napulj znamenitosti – šta videti i obići?

Kako je klima u Italiji generalno veoma prijatna, nije mnogo bitno da li se odlučite da obilazite Napulj na proleće ili jesen, sve dok ima sunca i dok vreme dozvoljava da dane provodite napolju, u obilasku značajnih građevina. Znamenitosti u Napulju zaista ima mnogo, jer je ovaj grad poprilično veliki. Ono što nesumnjivo dominira ovim gradom je veliki broj crkava, te ne čudi što mnogi Napulj zovu “gradom crkava”.

U gradu se nalaze tri dvorca, od kojih je najpoznatiji Castel Nuovo, koji doprinose eleganciji celog grada. Takođe, kako je italijanska hrana veoma posebna i poznata širom sveta, nije na odmet napomenuti da je prva picerija na svetu, Antica Pizzeria Port’Alba, otvorena 1830. godine upravo u Napulju. Ovaj grad je bio pod vlašću mnogih naroda, te je istorija svakog naroda sačuvana u zidinama Napulja. Ukoliko se odlučite da posetite ovaj italijanski grad, napravite plan kojim ćete obilaski svetkse poznate znamenitosti i upustite se u nezaboravnnu avanturu.

Pretraga

Destinacija

  • Napulj

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.