Padova putovanje

Padova putovanje – aranžmani za odmor: Padova je grad smešten na severu Italije i treći je najveći grad u pokrajini Veneto. Padova ima veoma dobro očuvano staro gradsko jezgro sa velikim brojem crkava i palata, pa je samim tim pod zaštirom UNESCO-a. Iako deluje da je na turističkom polju donekle u senci obližnje Venecije, koja je turistički neprikosnovena, Padova ipak ima svoje mesto na turističkoj mapi. Padova je grad burne prošlosti, koja je ostavila traga na današnji izgled grada, a ukoliko i vi želite da posetite Padovu pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno Padova putovanje.

Padova hoteli

Ako se opredelite za Padova putovanje onda su pravo mesto za vas Padova hoteli, a u turističkoj ponudi ovog gradića nalaze se brojne smeštajne jedinice – od luksuznih i savremeno opremljenih, pa sve do onih skromnijih i pristupačnijih široj populaciji. Kada su u pitanju Padova hoteli u ponudi ovog grada nalazi se veliki broj smeštajnih kapaciteta namenjenih turistima koji rado posećuju ovaj grad. Takođe u Padovi možete pronaći i veliki broj apartmana za iznajmljivanje, pa nema sumnje da ćete pronaći adekvatan smeštaj za sebe ako odlučite da putujete baš tu.

Padova znamenitosti

Padova je grad sa veoma dugom i bogatom istorijom. Najstariji univerzitet osnovan je još u 13. veku, 1222. godine. Pored toga, grad ima očuvano staro gradsko jezgro koje sadrži niz crkava, gradskih zdanja, palata. Jedno od najznačajnijih kulturnih zdanja jeste Bazilika svetog Antonija, za koju se smatra da je najatraktivnija crkva u gradu.

Kada su u pitanju Padova znamenitosti, nikako ne biste smeli da zaobiđete ni Trg Prato dela Vale, koji je jedan od simbola grada, a tu se još nalaze i glavna katedrala Duomo Deglo Scrovegni, kapela Degli Scrovegni, kao i Botanički vrt, otvoren 1545. godine, koji je verovatno najstariji u Evropi.

Padova aranžmani

Kada su u pitanju Padova aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj italijanski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je vaš izbor za putovanje Padova na jesen ili Padova na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad svojim sadržajem nudi mnoštvo mogućnosti za fenomenalan provod i uživanje.

Pretraga

Destinacija

  • Padova

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.