Parma putovanje

Parma putovanje – aranžmani: Put u Italiju je uvek dobra ideja, a ukoliko ste već obišli prestonicu predlažemo vam potovanje u ostale gradove ove čarobne zemlje. Ukoliko vaš izbor bude Parma znamenitosti koje tamo možete obići će vas uveriti da niste pogrešili.

Po čemu je Parma poznata?

Parma je poznat italijanski grad, smešten u severnom delu države, tačnije na prelazu iz središnje ka severnoj Italiji. Ovo je drugi po veličini grad pokrajine Emilije – Romanje, a glavni grad okruga Parma. Od glavnog grada Italije Parma je udaljena 470 kilometara, dok je do Milana deli 125 kilometara.

Svoj naziv Parma je dobila po starorimskom štitu. Ovo je prvobitno bio naziv za potok koji danas ovaj grad deli na dva dela, i koji zbog svoje veličine tokom godine često presuši. Prva veća reka – reka Po, nalazi se na 20 kilometara od grada.

Parma je čuvena kako po svojoj arhiteturi, tako i po jakoj tradiciji prehrambene industrije i poljoprivrede. Koliko je ovaj grad značajan govori činjenica da se ovde nalazi sedište Evropskog nadleštva za bezbednost hrane.

Parma znamenitosti – Šta obići?

Ljubitelji muzeja dolazak u Parmu koriste da obiđu muzej Lombardi, ali i Palatu Pilota, gde se nalazi akademija lepih umetnosti, palatinska biblioteka, nacionalna galerija i arheološki muzej.

Kada je u pitanju Parma znamenitosti koje su najvažnije vezuju se za religiju, pa turisti tako obilaze Romaničku katedralu sa delima Antonija Koređa, Manastir svetog Pavla i Crkvu Svetog Jovana Jevanđeliste. Ovde se takođe nalazi i krstionica iz 1196. godine, koja je jedan od najznačajnijih srednjevekovnih spomenika Evrope.

Parma smeštaj – apartmani i hoteli

Aranžmani za putovanje u Parmu koje nude turističke agencije nalaze se na našem sajtu. Pogledajte koji apartmani i hoteli u Parmi su u ponudi, rezervišite željeni smeštaj i počnite sa planiranjem svog putovanja.

Pretraga

Destinacija

  • Parma

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.