Piza putovanje

Piza putovanje – aranžman za odmor: Piza je grad koji se nalazi u središnjoj Italiji, u okviru pokrajine Toskana. Grad se nalazi u nekada močvarnoj ravnici pored reke Arno, na svega nekoliko kilometara od njenog ulivanja u Tirensko more. Zahvaljujući prvorazrednoj turističkoj znamenitosti – krivom tornju u Pizi, najpoznatijoj zakrivljenoj građevini na svetu, ovaj grad je danas veoma važno i popularno turističko odredište. Godišnji prihod od turizma baca u senku razvijenu gradsku industriju i bogat poljoprivredni kraj oko grada. Ako imate želju da posetite Pizu, pogledajte brojne ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno putovanje.

Piza znamenitosti

Piza je grad duge i bogate istorije, bio je nastanjen još u praistoriji, pa samim tim može da se pohvali mnoštvom istorijskih zgrada – u njemu se nalazi više od 20 starih crkava. Takođe, u Pizi se nalazi i dosta muzeja svetske klase koje treba obići, a tu su i predivni prizori pored obale reke Arno.

Svakako, najveća turistička atrakcija i zaštitni znak ovog grada jeste Krivi toranj. Sagrađen je u 12. veku, ali zbog lošeg temelja zgrada je počela da se krivi. Interesantno je da se i dan danas kula krivi, a često se rade restauracije kako bi se sprečilo rušenje građevine.

Još jedna veoma bitna građevina jeste i Katedrala Uspenja Svete Marije, koja je izgrađena u 11. veku. Prednja fasada je ukrašena kamenim ukrasima, mermernim lukovima i ima troje bronzanih vrata. Unutrašnjost katedrale je jednako impozantna – plafon je ukrašen zlatm, a na kupoli se nalazi freska koja predstavlja Uspenje.

Piza aranžmani

Kada su u pitanju Piza aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj italijanski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je vaš izbor za putovanje Piza na jesen ili Piza na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad svojim sadržajem nudi mnoštvo mogućnosti za fenomenalan provod i uživanje.

Pretraga

Destinacija

  • Piza

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.