Ravena putovanje

Ravena putovanje-aranžmani za Ravenu: Ravena je italijanski grad, smešten u severnoj pokrajini države, Emiliji Romanji. Poznata je kao važno istorijsko središte iz doba Zapadnog rimskog carstva i rane Vizantije. S obzirom na to da je smeštena na Jadranskoj obali, Ravena je bila i značajna luka koja je kontrolisala trgovinu između istoka i zapada. Raznolike kulture su ostavile brojne spomenike i građevine u ovom gradu, koji je danas jedna od najpopularnijih destinacija prilikom obilaska severne Italije.

Ukoliko je vaš izbor Ravena putovanje možete početi sa našeg sajta, gde možete proveriti koji aranžmani za Ravenu su u ponudi, i izabrati onaj koji u najvećoj meri odgovara vašim željama i potrebama za putovanje.

Ravena znamenitosti i atrakcije

Ravena je specifična po starim uličicama, zgradama, i brojnim spomenicima koje možete videti na svakom koraku. Ovaj grad važi i za evropsku prestonicu mozaika, s obzirom na to da je ovaj oblik umetnosti našao svoj poseban izraz upravo u Raveni, iako mozaik kao vid umetnosti nije nastao na ovom mestu. U okviru starih građevina i drevnih zidina, Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika od kojih većina datira iz petog i šestog veka.

Po njima su karakteristične i crkve u Raveni, a najlepše mozaike možete videti u Battistero degli Ariani, Battistero Neoniano, Capella Arcivescovile, Basilica di San Vitale, Sant’Apollinare in Classe, Basilica di Sant’Apollinare Nuovo i u mauzoleju Gale Placidije.

Šarm Ravene je inspirisao i mnoga velika imena svetske umetnosti, pa je poznata činjenica da su u ovom gradu boravili Herman Hese i Oskar Vajld, a Lord Bajron, koga je u Ravenu dovela ljubav, ostavio je za sobom epsku poemu Don Žuan i Ravenski dnevnik.

Ukoliko je vaš izbor za izlet Ravena putovanje možete da povežete i sa obilaskom obližnjih gradova kao što su  Marina Romea, Porto Corsini, Marina di Ravenna, Punta Marina, Lido Adriano i  Lido di Dante, koja predstavljaju ušuškana letovališta sa dugačkim peščanim plažama.

Smeštaj u Raveni

Smeštaj u Raveni podrazumeva hotele ili privatni smeštaj, tačnije apartmane i sobe. Hoteli u Raveni su izgrađeni tako da se uklapaju u stil ostatka grada, pa i ovi ugostiteljski objekti imaju specifičan šarm koji osvaja na prvi pogled. Hotelske sobe su moderno opremljene, usluga je izuzetno kvalitetna, a cene su nešto niže u odnosu na velike italijanske gradove. Već pri prvom susretu sa osobljem hotela, primetićete koliko su Italijani gostoljubivi, pa nećete imati problema prilikom snalaženja u hotelima, a ni na ulicama.

Apartmani u Raveni su takođe odlična opcija za smeštaj, posebno jer se veći nivo komfora i privatnosti može dobiti za dosta niže cene u odnosu na hotele. Za koju god opciju da se odlučite, sigurno je da ćete uživati u prijatnom ambijentu i gostoljubivosti ljudi sa kojima se budete sretali u ovom šarmantnom, italijanskom gradiću.

Pretraga

Destinacija

  • Ravena

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.