Putovanje u San Điminjano

San Điminjano znamenitosti – aranžmani za San Điminjano putovanje: Ovaj srednjovekovni gradić koji se nalazi u središnjoj Italiji, poznat je i pod nazivom “grad sa lepim kulama”, pa ne čudi da su kada je u pitanju San Điminjano znamenitosti te koje mame turiste iz svih krajeva sveta da posete ovaj italijanski grad. Kule u ovom gradu su veoma dobro očuvane, a ceo istorijski centar je od 1990. godine zaštićen kao kulturna baština UNESCO-a. San Điminjano je takođe poznat i po proizvodnji belog vina, Vernačija di San Điminjano, a sorta Vernačija poseduje zaštićeno geografsko poreklo.

Putovanje u San Điminjano je idealna opcija ako želite da se odmorite, opustite i upoznate kulturu i istoriju Italije i njenog naroda i to sve uradite bez prevelike gužve. San Điminjano je grad koji odlikuje visoke kule i veoma gostoljubiv narod, pa ukoliko se odlučite da obiđete i posetite i ovaj deo Italije, na našem sajtu možete pogledati kakvi sve San Điminjano aranžmani postoje i već sada sebi rezervisati posetu ovom jedinstvenom italijanskom gradu.

San Điminjano smeštaj

Aranžmani za San Điminjano uglavnom podrazumevaju i smeštaj i prevoz, a neretko je poseta ovog italijanskog grada deo aranžmana nekog drugog grada u Italiji. Ukoliko se odlučite da posetite i odsedate isključivo i baš u ovom gradu, na raspolaganju su vam prelepi hoteli sa visokim kvalitetom usluge, kao i određen broj apartmana i soba, za one koji više preferiraju privatan smeštaj. Takođe, bitno je napomenuti da bez obzira gde vam se nalazi smeštaj, vrlo je lako snaći se u gradu, te ako odsedate na periferiji, ne treba očajavati, već je dovoljno raspitati se kod starosedeoca koji su veoma ljubazni i voljni da pomognu svim turistima.

San Điminjano šta videti i obići?

Ako se odlučite da obilazite ovaj deo Italije, zbog veoma dobre klime, nije mnogo bitne da li se opredelite da posetite San Điminjano na proleće ili pak na jesen. Ovaj grad karakterišu brojne kule koje čine da se osećate kao da ste u nekom drugom veku. Naime, porodice koje su vladale ovim gradom, kroz vekove su podigle čak 72 kule. Od velikog broja kula, samo je 14 kula preživelo, te upravo one doprinose tome da gradić izgleda potpuno srednjovekovno i da je cela atmosfera u gradu takva.

Ukoliko se nađete u ovom gradiću u srcu Toskane, pored brojnih znamenitosti, obavezno probajte zasigurno najbolji sladoled na svetu koji se decenijama pravi upravo u San Điminjanu. Svima je dobro poznato da je ovaj italijanski grad poznat po proizvodnji belog vina, te ga i mnogi obilaze kako bi probali neka od najukusnijih vina sveta, ali ono što mali broj ljudi zna je da je ovaj grad popularan i prepoznatljiv i po najsavršenijem sladoledu. Ne preterujemo sa opisima, jer sladoledžija koji pravi ovaj sladoled ima nekoliko svetskih priznanja za to. Ako se upustite u avanturu u gradu San Điminjano, iskusite tradicionalnu italijansku kuhinju i uživajte u veličanstvenim građevinama ovog italjanskog gradića.

Pretraga

Destinacija

  • San Điminjano

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.