Sardinija letovanje

Sardinija letovanje – aranžmani: Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Sa još nekoliko manjih ostrva koja se nalaze u okruženju Sardinija čini jednu od 20 pokrajina Italije. Prestonica i najveći grad na ovom ostrvu je Kaljari, a pored dobrih turističkih potencijala, ova pokrajina spada u najnerazvijenije pokrajine Italije. I pored toga, Sardinija ima neke od najlepših plaža, pa ako ne znate gde biste ovoga leta na odmor, pogledajte ponudu turističkih agencija sa našeg sajta.

Sardinija plaže

Sardinija ima savršene plaže okružene netaknutom prirodom i more koje se preliva u svim nijansama plave i zelene boje. Okolo se nalaze i brojne litice i pećine, male stenovite uvale koje čine ovo ostrvo vrlo primamljivom i atraktivnom turističkom destinacijom.

Plaže Lido Novell i Lido san Giovanni su vrlo blizu centra i smatraju se gradskim plažama, a veoma su pogodne za porodice sa decom. Jedna od najlepših plaža je Maria Pia, plaža beličastog peska okružena borovom šumom. Još neke od predivnih peščanih plaža na koje možete naići ako posetite Sardiniju su Le Bombarde, Lacareto, Fertilia, Porto Ferro, Poetto, Chia

Voda koja zapljuskuju obale Sardinije je veoma čista, pa ponekad deluje kao da ste na nekom tropskom arhipelagu. Prijatna mediteranska klima sa toplim letima,obilje borova, eukaliptusa i cveća, duge peščane plaže koje zapljuskuje Tirensko more, učiniće vaš odmor još prijatnijim.

Sardinija last minute

Sardinija last minute aranžmani nude mogućnost boravka na ovom ostrvu i uživanje u njegovim čarima po veoma pristupačnim cenama. Takođe, Sardinija first minute ponude su vrlo pogodne za sve one koji žele već sada da organizuju sebi letovanje i savršen odmor na ovom ostrvu.

Kada odete na Sardiniju hoteli koji postoje u ponudi mogu biti veoma luksuzni sa najekskluzivnijom ponudom sadržaja i usluga, a svakako u zavisnosti od svojih mogućnosti možete za sebe pronaći i dosta pristupačnije varijante.

Sardinija putovanje – turističke atrakcije

Gostoljubivi domaćini spremni da podele svoju kulturu, običaje i lepotu predela, su ono čime će vas jedinstveno ostrvo Sardinija sigurno oduševiti. Mnogo toga privlači turiste u Sardiniju, a osim plaža tu su i brojne druge atrakcije koje ne biste smeli zaobići ako se nađete na ovom ostrvu.

  • Kaljari – prestonicu valja posetiti jer je veoma očuvan i netaknut istorijski centar u kome se nalaze brojne građevine iz 12. i 13. veka.
  • Alegro – u ovom gradu se nalazi sačuvano istorijsko jezgro sa arhitektonskim primerima koji datiraju iz 16. veka
  • Portobelo – nalazi se na severnoj obali ostrva i smatra se najromantičnijim mestom na Sardiniji

Pretraga

Destinacija

  • Sardinija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.