Savona letovanje

Savona smeštaj – aranžmani za Savona letovanje: Savona je grad u severozapadnoj Italiji. Nalazi se u području Đenovskog zaliva i čini veoma značajnu luku istoimenog okruga Savona u okviru italijanske pokrajine Ligurija, te kada je u pitanju krstarenje Savona predstavlja poznati grad u čiju luku svraćaju mnogi kruzeri. Grad je smešten u dolini na ušču rečice Impero u more, a iznad samog grada se uzdiži strmi Ligurijski Alpi. Klima u ovom delu Italije je, neki bi rekli, savršena jer se nalazi između mora i planina.

Savona je postala popularna zahvaljujući kristoferu Kolumbu, koji je veoma često pominjao ovaj italijanski grad u svojim pismima. Ukoliko se odlučite da svoje letovanje provedete u Italiji, pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi savršeno Savona letovanje.

Savona aranžmani

Savona aranžmani uglavnom podrazumevaju i prevoz i smeštaj. Kada je u pitanju smeštaj ovaj grad krase brojni hoteli opremljeni veoma dobro, tako da garantuju komfor i udobnost svojim posetiocima. Ukoliko ste više za privatan smeštaj, apartmani, sobe i studio sobe kojih ima pregršt u ovom gradu garantuju izvanrednu uslugu na visokom nivou, pa je na vama samo da se odlučite šta više odgovara svim vašim zahtevima, željama i potrebama.

Last minute Savona

Savona last minute ponude prava su mogućnost za sve one koji žele da po što pristupačnijim cenama odu na letovanje. Takođe, Savona first minute ponude mogu biti i te kako povoljna opcija, pa već sada možete rezervisati sebi Savona letovanje.

Savona znamenitosti i atrakcije

Istorija ovog italijanskog grada je i duga i burna. Grad Savona je u sastav Italije ušao tek u devetnaestom veku, jer su ga nekoliko puta menjali i osvajali brojni gospodari. Velika razaranja je grad Savona pretrpeo tokom svog postojanja, a poslednja uništenja datiraju iz II svetskog rata. Danas, Savona predstavlja mali i moderan grad u Italiji sa mnoštvom znamenitosti koje ga krase.

Ono što je turistima veoma zanimljivo svakako je kuća Kristofera Kolumba, koji je veoma često pominjao ovaj gradić u svojim spisima i pismima. Takođe, veliki broj muzeja i crkava čine da ovaj grad odiše posebnom svežinom i prikazuje duh jednog naroda i njegovu kulturu. Ukoliko se odlučite da svoje letovanje provedete u ovom delu Italije, ono što je sigurno je da ćete se odmoriti u miru i tišini, a ujedno ćete moći da obiđete brojne znamenitosti koje italijanski grad Savona nudi.

Pretraga

Destinacija

  • Savona

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.