Sicilija letovanje

Last minute Sicilija letovanje – aranžmani: Sicilija je najveće Italijansko ostrvo, a ujedno i najveće u celom Sredozemnom moru. Ostrvo je odvojeno od kopna Mesinskim moreuzom, a smatra se jednim od najgušće naseljenih ostrva. Glavno grad je Palermo, a na ovom ostrvu nalaze se važni arheološki i antički lokaliteti. Sicilija je ostrvo bogate i jedinstvene kulture, posebno u umetnosti, kulinarstvu, arhitekturi, jeziku… Privreda Sicilije je uglavnom zasnovana na poljoprivredi, uzgajaju se narandže i limun. Ruralni krajevi privlače turiste koji žele da uživaju u prirodnim lepotama ostrva. Ukoliko želite da vaše odredište bude Sicilija letovanje je prava prilika da posetite ovo ostrvo, stoga potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno Sicilija letovanje.

Sicilija plaže

Kada je u pitanju Sicilija plaže koje postoje na ovom ostrvu su uglavnom lepe, uređene i primamljive turistima. Mondello plaža se nalazi u blizini Palerma, a u pitanju je plaža sa finim, sitnim peskom koju zapljuskuje čisto, tirkizno more. Voda je mirna, pa je ova plaža idealna za porodice i sve one kojima je potreban relaksirajući odmor.

Fontane Bianche plaža se nalazi na jugoistočnom delu ostrva, a u blizini se nalaze izvori vode. Plaža je uređena, opremljena svim sadržajem za turiste, a prekriva je nežni, beli pesak, pa i ne čudi što je na ovoj plaži često gužva.

Na severozapadnom delu ostrva nalazi se San Vito Lo Capo plaža, koja je izuzetno dugačka, prekrivena belim peskom, a okružena je kristalno čistom vodom sa jedne i veličanstvenim planinama sa druge strane.

Sicilija znamenitosti

Na Siciliji se nalazi veliki broj lokaliteta koji su zaštićeni od strane UNESCO-a. Na istoku se nalazi Etna, aktivni vulkan najviši u Evropi, koji konstantno izbacuje lavu i pepeo. Tu je i dolina hramova – Agriđento. Tu se nalaze neki od najočuvanijih grčkih hramova građenih u dorskom stilu. Ovo je ujedno i najveći arheološki park na svetu.

Od značajnijih Sicilija znamenitosti valjalo bi izdvojiti i: Villa Romana del Casale, Eolska ostrva, barokne gradove jugoistočne Sicilije, nekropolis Pantalika, Sirakuzu, Arapsko-Normanski Palermo i crkve u Cefalu i Monreale.

Last minute Sicilija

Sicilija last minute ponude itekako su popularne kod velikog broja turista koji žele da posete ovo italijansko ostrvo, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Pored toga, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za letnje putovanje jesu i Sicilija first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i maksimalno uživanje na ovom velelepnom ostrvu.

Bilo da jurite first minute Sicilija ili čekate last minute Sicilija ponude, nećete pogrešite jer se letovanje na ovom ostrvu svakako isplati, a iskustva koja ponesete kući nećete dugo zaboraviti.

Pretraga

Destinacija

  • Sicilija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.