Sirakuza letovanje

Sirakuza letovanje – aranžmani: Sirakuza je grad koji se nalazi u srcu Mediterana – čuvenoj Siciliji. Ovaj grad poznat je po arheološkim nalazištima, velikoj kulturno-istorijskoj vrednosti, ali i prelepim plažama. Kada pobrojimo sve što Sirakuza ima da ponudi, ne čudi što je letovanje na Sirakuzi izuzetno popularno.

Ovaj sicilijanski grad danas predstavlja pravi prozor u antičko doba Mediterana i Evrope, a ovde je, još u antičko vreme, živeo čuveni Arhimed, što dovoljno govori o bogatoj i dugoj istoriji Sirakuze. Aranžmane agencija za letovanje u Sirakuzi lako možete da nađete i rezervišete na našem sajtu, pa ovog leta provedete prelepo letovanje u srcu Mediterana.

Sirakuza plaže

Obalni pojas Sirakuze ima neke od najlepših plaža koje se mogu naći na ostrvu, u pitanju su duge plaže sa belim peskom, a okružene su prelepim pejzažima. Sirakuza plaža ima mnogo, a najlepše od njih su: Avola, Brucoli, Carratois Punta di Rio, Calamosche, Eloro i Marzamemi.

S obzirom na veliki broj ovih prelepih plaža, teško da možete da pogrešite ili da se pokajete sa izborom letovanja u Sirakuzi. Takođe, na nekim od ovih plaža nalaze se beach barovi, pa ćete tu moći i da se okrepite i provedete prelepe, sunčane dane.

Sirakuza smeštaj

Smeštaj u Sirakuzi agencije uglavnom u aranžmanima nude u vidu hotelskog. Hoteli u Sirakuzi odlikuju se različitim karakteristikama, od broja zvezdica, hrane koje nude, luksuza, pa do lokacije – izbor je samo na vama.

Mnogi hoteli u Sirakuzi nalaze se na samoj obali, te imaju i lak pristup plaži, dok su neki dalje, a neki se nalaze u centru grada. Takođe, neki od hotela na ovom sicilijanskom letovalištu imaju bazene, a neki ne, te birajte smeštaj u Sirakuzi u skladu sa vašim preferencijama. Isto važi i za apartmane u Sirakuzi koji se ređe nalaze u ponudama aranžmana agencija, ali svakako postoje.

Sirakuza last minute

Promotivni periodi agencija za letovanje u Sirakuzi uglavnom se odnose na last i Sirakzua first minute. Ako rezervišete vaš aranžman u vremenu dok traju ovi periodi – aranžman ćete platiti po ceni koja je niža od standardne.

Sirakuza znamenitosti

Sirakuza je grad koji je vrlo bogat kulturno-istorijskim znamenitostima. One koje obavezno treba da posetite tokom vašeg letovanja u Sirakuzi su: Teatro Greco – ostaci iz antičkog perioda grčkog teatra na otvorenom; Santa Maria delle Colonne – katedrala koja vekovima fascinira turiste svojom grandioznošću i lepotom; arheološki muzej Regionale Paolo Orsi; antički ostaci hrama Apollo.

Naravno, sem ovih impozantnih znamenitosti, u Sirakuzi možete obići i mnoge druge, a možete se odlučiti i za turističku turu gde ćete obići sve ove znamenitosti za mnogo kraće vreme, kao i za mnoge izlete uz pomoć kojih ćete upoznati i više mesta od Sirakuze.

Pretraga

Destinacija

  • Sirakuza

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.