Sirmione letovanje - najlepši biser među ostrvima i poluostrvima

Sirmione hotel – aranžmani za letovanje: Sirmione predstavlja gradić na u Italiji, u regionu Lombardija. Pripada okrugu Breša, kome takođe pripada i jezero Garda, na čijoj južnoj obali se nalazi i ovo malo naselje. Poznato kao najlepši biser među ostrvima i poluostrvima, Sirmione je poznat po termalnim izvorima koji imaju lekovita svojstva.

Ako želite da posetite ovo idilično mestašce koje se nalazi na samom kraju dugog i uskog poluostrva, mestašce koje su opevali mnogi poznati pesnici poput Stendala i Getea, u nastavku teksta saznajte šta sve Sirmione može da vam ponudi.

Sirmione znamenitosti

Lepota okolne prirode, kao i određen umetnički dojam zbog kog su mnogi pesnici i tražili inspiraciju baš u ovom gradiću, predstavljaju možda po nekima sasvim dovoljne razloge da posete jezero Garda, ali evo šta vas još čeka u Sirmioneu, itekako vredno pažnje.

Sirmione je pre svega poznat po šarmu starog grada, sa svojim uskim i nepravilnim uličicama pravog priobalskog italijanskog gradića. Pored očuvanog starog grada, prava zanimljivost su takozvane Katulove terme, koje su dobile ime po rimskom pesniku Katulu, jednom od umetnika koji su večnu inspiraciju upravo pronašli ovde, na obali jezera Garda.

Katul je inače jedan od najpoznatijih antičkih pesnika, rođen u Veroni, ali Sirmione ga pamti kao jednog od njegovih najznačajnijih i najlegendarnijih stanovnika, pa ćete ovde često naići na neku njegovu bistu ili spomenik, a pored termi, tu su i ruševine njegove kuće koja je takođe otvorena za javnost i možete je posetiti.

U Sirmioneu se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, održavaju marketi na kojima možete pazariti antikvitete, razni lokalni proizvodi, odeća, torbe, cipele i dosta toga drugog, a iako ne planirate da putujete, ovi marketi imaju posebnu draž.

Kada je u pitanju Sirmione znamenitosti možete videti na svakom koraku, ali možda najčuveniji su ostaci rimske vile od koje su ostali samo raskošni potporni stubovi i zidovi, a sama vila je imala 3 sprata.

Sirmione smeštaj

Nekad omiljeno odmaralište pesnika, danas je Sirmione glavni turistički centar na obali jezera Garda, sa brojnim sportskim i rekreativnim ustanovama, opremljenim za vodene sportove kaošto su jedrenje i windsurfing.

Hoteli, apartmani i generalno smeštajni kapaciteti u Sirmioneu su zaista na internacionalnom nivou, tako da nema bojazni da će vam nešto faliti ili da ćete za nešto biti uskraćeni, jer ovo mestašce, iako neznatno po veličini, spunjava očekivanja i najzahtevnijih putnika.

Ugrabite priliku i kad osetite da vas ne drži mesto, posetite Sirmione, jedan od bisera Italije, i znajte da se nećete razočarati!

Pretraga

Destinacija

  • Sirmione

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.