Taormina letovanje

Taormina letovanje – aranžmani: Luksuzno sicilijansko letovalište koje su tokom istorije posetili Čerčil, Hemingvej, porodica Rotšild i mnogi drugi velikani, i danas je omiljeno mesto evropskog džet seta kada se radi o odabiru lokacije za letnju vilu. Sem toga, Taormina je i vrlo turistički razvijena pa i turisti obožavaju letovanje u Taormini.

Zanimljivo je da je Taormina letovalište koje se zapravo nalazi na brdu, a do mora i plaže se sa njega dolazi žičarama. Ako se odlučite za letovanje u Taormini, ono će biti obeleženo i svakodnevnim pogledom koji ćete svaki dan videti sa trga Taormine, a mnogi ga svrstavaju u jedan od najlepših pogleda na svetu. Na našem sajtu lako i brzo ćete pronaći aranžmane turističkih agencija za letovanje u Taorimini gde ih možete i rezervisati.

Taormina last minute

Promotivni periodi često se koriste kada je reč o ovom letovalištu, a takvi su upravo aranžmani Taormina last minute i first minute Taormina. Preporučujemo da se odlučite za njih ukoliko želite da Taormina letovanje učini magičnim, ali za manju svotu novca nego što je to obično slučaj.

Taormina smeštaj

Obično je izbor turista na letovanju Taormina hotel kao smeštajna jedinica. Ne samo da su hoteli na Taormini često i povoljniji od apartmana, već se odlikuju i većim smeštajnim kapacitetom, pa agencije često u ponudi ni nemaju apartmane.

Sa uslugom u hotelima na Taormini sigurno ćete biti zadovoljni, kao i sa odličnom, italijanskom kuhinjom koja se nalazi u njihovoj ponudi, a često i prelepim pogledom iz sobe na morsku panoramu.

Taormina plaže

Kao što smo naveli, sa Taormine se do plaže stiže žičarom ili autobusom, a mnogi ih svrstavaju u neke od najlepših na svetu. Glamurozna Taormina se definitivno može pohvaliti i odličnim plažama!

Isola Bella je glavna plaža Taormine – a njen prevod sa italijanskog je “Lep zaliv” što dovoljno govori o izuzetnosti ovog mesta. Plaža je šljunkovita, a voda dovoljno hladna da vam prija. Sem toga, voda je kristalno čista, te i u velikoj dubini kroz vodu jasno možete videti kamenčiće.

Sem plaže Isola Bella, najlepše plaže u Taormini su i: Mazzaro, Giardini Naxos i Letojanni. Ove plaže su i letovališta, pa ako odlučite da letujete na nekom od ovih mesta – svakodnevno ćete, zbog njihove blizine, moći da posećujete Taorminu (i obrnuto).  

Taormina znamenitosti

S obzirom na burnu istoriju Sicilije, pa i Taormine, ne čudi što je Taormina puna kulturno-istorijskih znamenitosti i atrakcija koje ostavljaju bez daha. U njenoj galeriji se često održavaju izložbe najpoznatijih svetskih umetnika, kao i mnogi značajni kulturni događaji pa vam tokom letovanja nikad neće biti dosadno!

Obavezno posetite Teatro Greco – ostaci antičkog, grčkog pozorišta u kome se i danas odigravaju predstave, kao i Corso Umberto I, glavnu ulicu Taormine, Palazzo Corvaja, Museo di Arte e Tradizione Popolari, kao i glavni trgić Taormine sa impresivnim pogledom. Etna je u neposrednoj blizini Taormine, pa posvetite i njenom obilasku jedan dan, a obavezno odvojite nešto novca i kupite nakit od vulkanskog kamenja ili neki komad garderobe italijanskih dizajnera koji na Taormini imaju svoje prodavnice.

Pretraga

Destinacija

  • Taormina

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.