Putovanje u Tivoli

Tivoli putovanje – aranžmani: Italija je zemlja bogata destinacijama za koje se turisti rado odlučuju tokom cele godine, a kao posebno interesantan grad za obilazak izdvaja se Tivoli. Bilo da planirate jednodnevni izlet, produženi vikend, ili duže putovanje u Tivoli, iz ovog grada ćete se vratiti puni utisaka i lepih fotografija. Pogledajte ponudu aranžmana i saznajte šta vas očekuje u ovom gradu.

Istorija Tivolija kao poznatog letnjikovca

Grad Tivoli smešten je u središnjem delu Italije i predstavlja važan grad rimskog okruga. Neposredna blizina prestonice Italije, od koje je udaljen svega 30 kilometara, čine ga odličnom usputnom stanicom na putu do Rima, ali i čestim izborom turista za jednodnevni izlet iz glavnog grada.

Tivoli je smešten na prvim brdima Apenina. Njegov položaj iznad ravnice u kojoj se nalazi Rim omogućava nesvakidašnje panorame iz samog grada. Ovaj grad se može pohvaliti time da čuva ruševine starorimskih vila, kao i očuvane vile iz baroknog i renesansnog perioda.

Ovo mesto je poznato kao stecište letnjikovaca prirpadnika više klase iz Rima, što će vam potvrditi sam izgled Tivolija i raskoš kojom odiše.

Čuveni vrt kao najveća znamenitost

Znamenitosti ovog grada su vam sigurno poznate sa razglednica, a ukoliko posetite Tivoli moći ćete i uživo da se uverite u njihovu veličanstvenost. Ostaci Hadrijanove vile koje ćete ove obići nalaze se pod zaštitom UNESCO-a, ali čak ni to nije najveća atrakcija Tivolija.

UNESCO je zaštitio i najveću znamenitost ovog grad – Kompleks Vile D’Este. Reč je o kompleksu sa palatom i raskošnom baštom koja je deo renesansne baštine. Ovaj kompleks poznat je po tome što je u njemu živeo kardinal Ipolit II D’Este, čiji je najveći cilj u životu bio da postane rimski papa. Čuveni vrt krse i mnogobrojni mozaici i više stotina monumentalnih fontana.

Smeštaj u Tivoliju

Pogledajte ponude na našem sajtu ukoliko želite da posetite čuveni grad Tivoli – bilo da planirate kompletan odmor u ovom gradu ili obilazak Tivolija kao deo drugog putovanja kroz Italiju. Izaberite najbolji smeštaj i aranžman za vas i rezervišite ga na vreme!

Pretraga

Destinacija

  • Tivoli

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.