Torino putovanje

Torino putovanje – aranžman: Torino je četvrti grad po veličini u Italiji i glavni je grad okruga Torino i pokrajine Pijemonta na severozapadu Italije. Poznat je kao mesto rođenja savremene italijanske države, a smatra se i najindustrijalizovanijim gradom Italije, s obzirom na to da je sedište brojnih svetski poznatih automobilskih kompanija. Zahvaljujući svom geografskom položaju, izlazi na reku Po, a okružen je Alpima, Torino privlači veliki broj turista. Ukoliko i vi želite da otputujete na ovu destinaciju pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i odaberite najbolju za sebe.

Torino hoteli

Kada je u pitanju Torino hoteli koji se nalaze u ovom gradu variraju od izuzetno luksuznih do onih sa nešto skromnijom ponudom sadržaja i usluga, kao i pristupačnijoj ceni široj populaciji. Torino poseduje veliki broj hotela i ostalih smeštajnih jedinica, što i ne čudi ako uzmemo u obzir broj turista koji tokom čitave godine dolaze u ovaj grad. Torino apartmani su pristupačnija varijanta za turiste, ali jednako kvalitetan smeštaj za sve one koji žele da provedu idealan odmor u jednom od najrazvijenijih gradova Italije.

Torino znamenitosti

Jedna od glavnih odlika Torina jeste njegova upečatljiva barokna arhitektura, kao i trgovi puni topline i brojnih kako stanovnika tako i turista. Mole Antonelliana je visoka impozantna građevina koja dominira središtem Torina i njegovo je glavno obeležje. Izgradio ju je arhitekta Alessandro Antonelli, kao jevrejsku sinagogu. Danas je to najviši vidikovac, koji pruža pogled na čitav Torino i Alpe koje ga okružuju. U kupoli se nalazi Museo del cinema, kulturna znamenitost koju ne smete zaobići. Sažeta istorija filma i italijanske kinematografije dočarana je kroz interaktivne izložbe koje se u muzeju održavaju.

Piazza Castello je jedan od većih trgova, u čijem središtu se nalazi Palazzo Madama, a okružen je zanimljivim kupolama crkvi i dvorcem, te odiše pravim italijanskim šarmom. Torino je dom drugog najvećeg Egipatskog muzeja, nakon onog u Kairu. Sveobuhvatna zbirka mumija i istorijskih  artefakata, objedinjuje apsolutno sve najvažnije predmete koji su značajni za egipatsku civilizaciju. Malo dalje od muzeja nalazi se Piazza Carignano, sa neverovatno raskošnom palatom Carignano u kojoj se nalazi prvi italijanski parlament.

Torino aranžmani

Putovanje u Torino je prava atrakcija za sve ljubitelje gradskih tura, arhitekture, kulture, umetnosti, ali i industrije uopšte. Aranžmani za Torino mogu se pronaći u ponudi brojnih turističkih agencija sa našeg sajta, a na vama je da izaberete onu najbolju kao i period godine kada vam najviše odgovara da posetite ovaj grad.

Pretraga

Destinacija

  • Torino

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.