Trevizo putovanje

Trevizo putovanje – aranžmani: Trevizo, šarmantni sused Venecije, predstavlja glavni grad opštine Treviso, u italijanskoj regiji Veneto. Po mnogima oličenje tradicionalnog italijanskoh duha, ovo mestašce predstavlja grad u kom ćete se suočiti sa bogatim istorijom dugom vekovima, ali i mondenskom atmosferom kojom odiše ova Mala Venecija.

Ako razmišljate o kraćem putovanju koje će probuditi sva vaša čula, onda je Trevizo pravi izbor, a evo i zašto!

Trevizo znamenitosti

Trevizo predstavlja atraktivni srednjovekovni gradić, čija burna istorija svedoči brojna razaranja i obnavljanja, što za vreme srednjovekovnih pohoda i ratova, to i tokom novije istorije, kao na primer kada je bombardovan za vreme Drugog svetskog rata. Nalazi se na ušću reka Sile i Botenige, i predstavlja mesto čiji su stanovnici oduvek uživali u ukusnoj klopi tradicionalne italijanske kuhinje, ali po vrednovanju hedonizma i mode iznad svega.

Budući da se nalazi na samo 30 km od Veneciije, ovaj gradić je uvek bio omiljeno izletovalište dobrostojećih žitelja Venecije, a između ostalog, poznat je i kao rodno mesto čuvenih modnih brendova Benetton i DeLonghi.

Zanimljiva činjenica je što je grad u doba mletačke vlasti bio opasan zidinama koje čuvaju staro jezgro, a za to vreme su izgrađeni i brojni kanali, koji su prvenstveno imali praktičnu ulogu u pokretanju mlinova za proizvodnju brašna, ali i drugih manufaktura, da ne pominjemo očiglednu ulogu u plovnom saobraćaju.

Primetićete da je svaki kutak Treviza popločan nekom pričom iz davnina, a dodatnu draž predstavlja činjenica je da su ulice okružene vodom, pa ne čudi što ovaj gradić nosi nadimak Mala Venecija. Trevizo takođe važi za miran i harmoničan grad, čemu ima da zahvali pre svega svojim žiteljima i njihovom načinu života, a obradovaće vas da vidite mesto kojim ne dominiraju globalni lanci brze hrane, već mahom tradicionalni restorani sa bogatom ponudom italijanske domaće kuhinje, i istom takvom atmosferom.

Trevizo smeštaj

Ako ste odlučili da posetite Trevizo, pri čemu su proleće, leto i rana jesen možda najbolje vreme, znajte da grad obiluje odličnom ponudom smeštaja, od hotelskog do apartmanskog, pa u zavisnosto od budžeta kojim raspolažete, možete izabrati smeštaj u centru grada, ili možda u nekom drugom delu, mada, gde god da budete smešteni, nećete biti uskraćeni za vrhunski smeštaj i uslugu.

Ako želite da rezervišete svoje putovanje u Trevizo na vreme, na našem sajtu pogledajte ponudu turističkih agencija koje nude Trevizo aranžmane, i na taj način se najbrže informišite o smeštaju, ali i o samom aranžmanu!

Pretraga

Destinacija

  • Trevizo

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.