Putovanje u Vatikan

Vatikan putovanje – aranžmani: Bilo da na njega gledate kao na grad ili državu, putovanje u Vatikan želja je svih strastvenih putnika. Iako se prostire na svega 44 hektara, Vatikan svojim posetiocima može da ponudi mnogo više od brojnih evropskih gradova. Pogledajte ponude aranžmana i saznajte šta vas očekuje u ovom gradu – državi.

Vatikan znamenitosti – simbol najmanje države

Kada je u pitanju grad – država Vatikan znamenitosti su njen zaštitni znak i razlog dolaska velikog broja turista. Bazilika svetog Petra (Basilica di san Pietro in Vaticano) je najupečatljivija građevina, i ujedno druga po veličini od pet grandioznih bazilika u Rimu.

Istočno od ove znamenitosti smešten je čuveni Trg svetog Petra, mesto koje će vam biti poznato kada se na njemu nađete jer ste ga sigurno viđali na mnogim razglednicama i slikama.

Sikstinska kapela izgrađena je u blizini Bazilike svetog Petra. Vremenom je dobila ulogu prostora u kome se održavaju konklave za izbor novog pape i mesto u kome se održavaju brojne službene ceremonije. Impoznatna unutrašnjost ove kapele je prizor koji će sigurno ostaviti veliki utisak na vas.

Zašto se odučiti za putovanje u Vatikan?

Ukoliko ste odlučili da posetite Vatikan putovanje u čuvenu grad-državu doneće vam nešto što do sada niste mogli da vidite ili iskusite ni na jednoj drugoj turističkoj destinaciji. Osim fascinantnih znamenitosti koje ćete obići, sama činjenica da se nalazite na ovako važnom mestu ostaviće jak utisak na vas.

Vatikan je, kao što je dobro poznato, sedište pape – poglavara Katoličke crkve, koji je ujedno i izborni monarh Vatikana i biskup grada Rima. Papa je apsolutni monarh, što mu omogućava zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast nad ovom državom. Takođe, papa je i jedini apsolutni monarh u Evropi.

Smeštaj i aranžmani za putovanje u Vatikan

Kada se govori o poseti Vatikanu, to podrazumeva i putovanje i obilazak Rima, pa su najčešća opcija turista hoteli i apartmani u glavnom gradu Italije. Pogledajte ponudu aranžmana koji uključuju putovanje u Vatikan, rezervišite željeno putovanje i spremite se za posetu ovoj čuvenoj državi, ali i italijanskoj prestonici.

Pretraga

Destinacija

  • Vatikan

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.