Venecija putovanje

Venecija putovanje – aranžman: Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru. Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, a umesto ulica ima kanale. Duž kanala se nalazi veliki broj crkava i palata vrhunske vrednosti, koje čine jedan urbani sklop. Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESCO-a, a ovaj grad svake godine privlači ogroman broj turista iz celog sveta. Ukoliko želite da posetite Veneciju, pogledajte ponude nekih od turističkih agencija sa našeg sajta.

Jadransko more je u ovom delu najhladnije i nema uobičajenu plavu boju kao u južnim delovima. U poslednjim decenijama primećeno je i lagano tonjenje grada, što je jedan od najvećih problema gradske uprave ovog grada, ali bez obzira na sve to Venecija je i dalje jedna od najposećenijih lokacija na svetu.

Venecija hoteli

Cene smeštaja u samoj Veneciji su izuzetno visoke, ali Venecija last minute ponude mogu biti od velike koristi. Najbolje cene su uglavnom dan pred put, stoga budite strpljivi, isplatiće vam se sigurno.

Veliki broj turista iz tog razloga bira smeštaj u Mestreu, predgrađu Venecije ili na obalama Jadranskog mora, u popularnom letovalištu Lido di Jesolo. Na jednom od venecijanskih ostrva koje se zove Đudeka (Giudecca), kada su u pitanju Venecija hoteli i Venecija apartmani cene su niže, a opet ste dovoljno blizu da ništa ne propustite u ovom jedinstvenom gradu na vodi.

Venecija znamenitosti

Trg svetog Marka je veoma značajan jer se na njemu nalazi Bazilika Sv. Marka – izgrađena je od elemenata i materijala iz celog sveta. Knežev dvor bio je političko i pravosudno središte nekadašnje Venecije i bila je centar moći Mletačke republike. Torre dell Orologio – toranj sa satom izgrađen krajem 15. i početkom 16. veka. Grand kanal je najveći vodeni put u gradu koji vijuga kroz Veneciju u obliku slova “S”.

Most uzdaha je čuveni natkriveni most koji je izgrađen početkom 17. veka. Napravljen je kako bi povezao stari i novi zatvor, a prema jednoj verziji ime je dobio jer su zatvorenici uzdisali prolazeći kroz njega jer su tada poslednji put videli spoljni svet. Druga verzija kaže da ime potiče od uzdaha zaljubljenih parova koji plove ispod mosta na gondoli.

Gotovo 300 godina most Rialto bio je jedini koji se protezao preko Grand kanala. Danas uz njega postoje još tri mosta, ali Rialto je i dalje najposećeniji i verovatno najfotografisaniji most u Veneciji. Rialto je izgrađen 1591. u zamenu za drvene mostove koji su se do tada koristili.

Venecija aranžman

Na našem sajtu pogledajte ponude brojnih turističkih agencija sa kojima sarađujemo i rezervišite sebi savršeno putovanje. Bilo da je u pitanju Venecija letovanje ili putovanje u ovaj grad u nekom drugom terminu, svejedno je, s obzirom na to da Venecija svojim šarmom i ekstravagancijom ostavlja bez daha.

Pretraga

Destinacija

  • Venecija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.