Verona putovanje

Verona putovanje – ponuda aranžmana: Verona je gradić smešten u regiji Veneto i glavni je grad italijanske provincije Verona. Grad leži u dolini reke Po i na obroncima planinskog masiva Lesini, a blizu je i predivnog jezera Garda što ga čini idealnom lokacijom. Ipak, Verona je osim zbog priodne lepote, poznata i po istorijskom centru zbog kog je od 2000. godine uvrštena na UNESCO listu mesta svetske baštine u Evropi.

Mnogi se odlučuju da svoj medeni mesec pretvore u Verona putovanje, što i ne čudi ako uzmemo u obzir činjenicu da je ovaj grad kolevka možda i najpoznatije ljubavne priče na svetu, Romea i Julije. Verona je idealna destinacija koja će vas oduševiti u bilo koje doba godine da je posetite, a idealna je i za vikend putovanja, vi samo treba da se opredelite za jedan od naših aranžmana i da se prepustite magiji Italije.

Verona znamenitosti

Veronu još nazivaju i gradom ljubavi i opere, a poznata je i po 2000 godina dugoj istoriji i tradciji. Ovaj grad je toliko impresivan da je uspeo da očara i svetski najpoznatijeg dramaturga, Vilijama Šekspira koji je Veronu izabrao za mesto radnje za svoja tri dela. Među Verona znamenitosti spada svaki ćošak i na svakom koraku ćete poželeti da zastanete, da fotografišete ili da samo dugo gledate u ono što je pred vama. Nećete moći da verujete da je u tako mali grad uspelo da stane toliko kultuno istorijiskih atrakcija i ma koliko bilo moguće ga obići za dan-dva, iskustvo je takvo da mu se turisti iznova vraćaju.

Ono što ne smete propustiti je Arena, građevina iz prvog veka koja omogućava izvedbe opere bez mikrofona. Arena je treći po veličini rimski amifteatar, a i danas se koristi za operske spekatkle. Julijina kuća je još jedna od najpoznatijih Verona znamenitosti i nemoguće je zaobići jer se nalazi u centru Starog grada. Trg Lordova je divan trg na kome posebnu pažnju privlači Danteov spomenik. Osim toga, obavezno posetite i: Piazza delle Erbe koji je najveći i najlepši veronski trg okružen renesansnim palatama, baziliku San Zeno Maggiore i tvrđavu Castelvecchio.

Smeštaj – Verona apartmani ili Verona hoteli?

Verona nije mnogo velika i sve što treba obići se nalazi u krugu od oko jednog kilometra. Iz tog razloga, ne morate previše obraćati pažnju na lokaciju, naročito u slučaju velike razlike u ceni. Postoji veliki izbor kada su Verona hoteli u pitanju, a ono što će ostaviti poseban utisak je gostoprimstvo i visok nivo usluge. Verona apartmani su još jedan popularan vid smeštaja i možete ih lako pronaći.

Uz naše aranžmane, uspećete da doživite Veronu na najbolji način i poželećete da joj se uvek vratite.

Pretraga

Destinacija

  • Verona

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.