Putovanje u Vićencu - za sve ljubitelje Italije

Vićenca je grad koji se nalazi u severnoj Italiji, a po veličini je četvrti grad u pokrajini Veneto. Vićenca ima veoma dobro očuvano staro gradsko jezgro sa nizom crkava i palata, koje su pod zaštitom UNESCO-a, ali i pored toga čini se da je na turističkom polju i dalje u senci obližnjih i mnogo većih gradova – Venecije, Verone, Padove. Na našem sajtu možete potražiti Vićenca aranžmane i već ovog proleća ili leta posetiti ovaj nepravedno turistički zapostavljen gradić.

Ipak, šire područje ovog grada jedan je od najvažnijih industrijskih centara Italije. Istorijski gledano, ovaj grad ima veoma burnu prošlost. Osnovan je od strane plemena Euganeji negde u 3. veku pre nove ere. Vićencom su vladali nakon toga Gali, a onda i Rimljani koji su i nadenuli ime “Vicetia” što znači “pobedonosna”.

Grad ima nešto više od 110.000 stanovnika, a prema poslednjem popisu Vićenca je dom i za oko 15-ak hiljada građana Srbije.

Vićenca znamenitosti

Vićenca je grad sa dugom istorijom. Posebno je značajno graditeljsko nasleđe poznatog renesansnog arhitekte Paladija. Zbog toga ovaj grad i zovu “Gradom Paladija”. Ovaj poznati arhitekta ostavio je niz vrednih građevina u samom gradu i okolini – Vila Rotonda, Bazilika Paladijana, Teatro Olimpiko.

Pešačke oblasti od istorijskog značaja kojima možete prošetati su Piazza del Signori, Casa Pigafetta, Corso Palladio. Takođe ovaj grad bogat je i velikim brojem crkava i katedrala, a među najznačajnijima su: Chiesa di San Lorenzo, Santuario della Madonna di Monte Berico.

Vićenca smeštaj

Vićenca hoteli su najčešći izbor smeštaja velikog broja turista koji dolaze u ovaj gradić. Takođe, u ovom gradu postoji i veliki broj pansiona koje iznajmljuju lokalni meštani, pa ako ne želite da odsedate u hotelima možete pronaći i smeštaj u nekom od autentičnih stambenih objekata Vićence.

Smeštaj možete potražiti u nekom od hotela koji su smešteni u samom centru grada gde je i središte svih dešavanja u Vićenci, ali svakako imate priliku da nađete i neki smeštaj na obodima grada gde je raskošnija priroda i generalno mirnija atmosfera.

Vićenca aranžmani

Kada su u pitanju Vićenca aranžmani u ponudi agencija sa našeg sajta možete pronaći veliki broj različitih opcija i odabrati onu koja vama najviše odgovara. Bilo da je u pitanju Vićenca na proleće ili Vićenca na jesen, ugođaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj gradić nudi mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan.

Pretraga

Destinacija

  • Vićenca

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.