Akaba letovanje

Aranžmani za Akabu – Akaba letovanje: Akaba je poznato turističko mesto u Jordanu, smešteno na jugu zemlje, u “turističkom trouglu” koji čine grad Petra, pustinja Vadi Ram i koralni greben Jamanieh. Iako Jordan nije naročito popularna destinacija za letovanje, barem kada su u pitanju turisti sa naših prostora, navedeni gradovi na jugu Jordana izazivaju sve veće interesovanje ljudi iz celog sveta,  jer ne podrazumevaju klasične destinacije za letovanje koje, u većoj ili manjoj meri, nude vrlo sličan sadržaj.

Ukoliko je vaš izbor Akaba letovanje će predstavljati jedinstven doživljaj koji će vas uvesti u nešto drugačiji svet, kulturu i običaje, a sve to u kombinaciji sa uživanjem na moru i prelepim plažama. Na našem sajtu možete pogledati koji aranžmani za Akabu su u ponudi, i izabrati onaj koji najviše odgovara vašim željama.

Akaba smeštaj

Kada je u pitanju Akaba smeštaj možete pronaći u okviru hotela i apartmanskih kompleska širom grada. Ipak, treba napomenuti da hoteli u Akabi ne mogu da se izjadnače sa većinom drugih koje možete videti širom sveta. Akaba je grad nekih od najluksuznijih hotela u arapskom svetu, gde eksterijer, kao i sam enterijer ostavljaju bez daha, a gosti ovih hotela su uglavnom bogati turisti iz celog sveta i šeici, kao istaknuti ljubitelji raskoša i luksuza ove vrste.

Akaba, naravno, ima u ponudi i hotele pristupačne većem krugu turista, a tu su i kompleksi sa apartmanima u kojima možete udobno da se smestite i uživate tokom celokupnog boravka u ovom gradu.

Akaba znamenitosti

Akaba je mesto brojnih znamenitosti koje obavezno trebate posetiti kada se nađete u ovom gradu ili njegovom blizini. Jedna od njih je Morski park, u okviru koga možete videti više od 500 vrsta riba, 300 različitih korala i mnoge druge primerke biljnog i životinjskog sveta u moru. Čitav park zauzima čak sedam kilometara morske obale, u okviru kojih postoji pet plaža i veliki broj mesta pogodnih za ronjenje i istraživanje.

Tvrđava Akabe je njen zaštitini znak, a s obzirom na to da je izgrađena u XIV veku, predstavlja jedan od najstarijih spomenika u gradu. Služila je kao vojno utvrđenje, ali i kao mesto za odmor putnika i trgovaca koji su ovuda prolazili. Odmah pored nje je smešten i Arheološki muzej Akabe u kome se mogu videti eksponati iz bronzanog doba.

Obilazak pustinje Vadi Ram može da vam pruži nezaboravno iskustvo, s obzirom na to da vas u obilazak vodi lokalno stanovništvo – beduini, a u obilazak možete krenuti sa njima u džipovima ili na kamilama. Svakako bi trebalo obići i najpoznatiji grad ove regije – Petru. Reč je o gradu koji je uklesan u stenama, što je gotovo jedinstvena pojava u svetu, pa bi bilo šteta propustiti i ovo iskustvo.

Pretraga

Destinacija

  • Akaba

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.