Putovanje u Jordan

Putovanje u Jordan – Jordan znamenitosti: Jordan je drevna zemlja koju iz najatraktivnijih svetskih destinacija izdvajaju i izuzetno bogata istorija i kulturno nasleđe. Svaka građevina u Jordanu ima svoju legendu, dok iza svake atrakcije stoji tradicija koja ovu zemlju i čini toliko misterioznom, a lepom. Jordanske destinacije prikazuju fenomenalan spoj tradicije, religija i modernih komponenti, čija kombinacija oduzima dah kada se nađete u Petri, Amanu ili Jerašu.

Putovanje u Jordan je idealna prilika za nesvakidašnji odmor koji će vas obogatiti novim znanjima i neprocenjivim iskustvima, a na našem sajtu možete pogledati koji su aranžmani za Jordan u ponudi i izabrati onaj koji najviše odgovara vašim željama.

Jordan znamenitosti

Petra je jedna od najvećih atrakcija u Jordanu, budući da se radi o gradu uklesanom u steni. Uvršten je na spisak Sedam svetskih čuda, i smatra se čuvarom nekih od najvažnijih zdanja na svetu. Jedno od njih je riznica Khazne al-Firaun – predivna građevina za koju se veruje da je isklesana u prvom veku pre nove ere. Rimski amfiteatar sa čak 5.000 mesta je pokazatelj nekadašnjeg rimskog uticaja na ovom prostoru, pa je i ova važna znamenitosti nezaobilazna u Petri.

Pustinja Wudi Rum je takođe vredna pomena, jer pruža neverovatan spektar boja i najlepši zalazak sunca koji možete videti u Jordanu. Kada je u pitanju Jordan znamenitosti se ne odnose samo na građevine i pustinje, s obzirom na to da je jedna od glavnih atrakcija i Mrtvo more, koje predstavlja nesvakidašnji doživljaj kupanja u vodi u kojoj je gotovo nemoguće potonuti, zbog velike koncentracije soli.

Smeštaj u Jordanu

Smeštaj u Jordanu uključuje hotele i apartmane, ali i mnogo zanimljivije beduinske kampove koji nude mogućnost spavanja u šatorima u pustinjama. Ova poslednja varijanta je idealna za jednu ili dve noći, dok za duži boravak preporučujemo odsedanje u hotelu ili apartmanu koji će vam pružiti maksimalnu udobnost i vrhunsku uslugu tipičnu za smeštaj u Jordanu.

Najbolji hoteli u Jordanu su smešteni u Amanu, iako i drugi gradovi nude mogućnost boravka u izuzetno dobrim hotelima. Apartmani u Jordanu su često tradicionalno uređeni, što može pojačati doživljaj jordanske tradicije i kulture, u kome ćete sigurno uživati.

Destinacije - Jordan

Pretraga

Destinacija

  • Jordan

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.