Aman putovanje

Aman putovanje – aranžmani: Ako posećujete Jordan, Aman naprosto ne možete zaobioći. ne samo zato što je glavni grad i samim tim mesto gde se nalazi glavni aerodrom u Jordanu, već je i mesto od posebnog kulturno-istorijskog značaja, i grad iz kog polaze najznačajniji izleti, uključujući Petru i pustinju Vadi Rum.

Ako ste rešeni da je dašak egzotike upravo ono što vam je potrebno ove godine, onda je putovanje u Aman, glavni grad Jordana, pravo mesto da otpočnete svoje upoznavanje Bliskog istoka.

Znamenitosti u Amanu

Iako vam je Jordan verovatno najzvučniji i najpoznatiji po izgubljenom gradu Petri, kada su u putanju znamenitosti Aman vrvi od istorijski i kulturološki značajnih lokacija, budući da je ovaj grad ne samo administrativni centar države, već i univerzitetski centar Jordana, ali i centar kulture pa naprosto mami da ga istražite.

Pošto je Aman izgrađen na sedam brežuljaka, na jednom od njih (Jabal al Qala’a) se nalazi drevna citadela, u samom srcu Amana. Citadelu čini monumentalna kapija, 4 zasvođene komore, i ulica koja prolazi kroz celokupan kompleks. U blizini citadele se nalaze i mala vizantijska crkva koja datira iz V, odnosno VI veka nove ere, kao i hram posvećen Herkulu.

Citadela takođe služi kao domaćin jordanskog arheološkog muzeja, koji se možda ne može pohvaliti velikom zbirkom, ali svakako ima nalaze vredne pažnje.

Rimski teatar takođe predstavlja mesto koje ne smete propustiti da posetite dok ste u Amanu, a još više zato što se nalazi na samo 5 minuta hoda od centra grada. Teatar, odnosno pozorište je usečeno na severnoj strani brda, i moglo je da primi čak 6000 gledalaca. U okviru pozorišta nalaze se i dva manja muzeja sa interesantim postavkama vezanih za istoriju i etnologiju Jordana.

Ako vas zanima koja lokacija predstavlja srce modernog Amana, onda morate posetiti džamiju kralja Huseina, obnovljenu 1924. godine, na mestu drevne džamije, izgrađene u lepom i skladnom osmanskom stilu.

Smeštaj u Amanu

Kada je reč o smeštaju u Amanu, postoji nebrojeno puno mesta u kojim možete odsesti, naročito kada su u pitanju mnogobrojni hoteli u Amanu, pa možete naći kvalitetan smeštaj sa vrhunskom uslugom, gde vam zaista ništa neće zafaliti. Pored luksuznih hotela, postoje i oni sa znatno pristupačnijim cenama, u kojima je usluga svakako i dalje na nivou, kao i čuveno arapsko gostoprimstvo.

Ako vam mami putovanje u Aman, na našem sajtu pogledajte  ponudu aranžmana za jordansku prestonicu od strane različitih turističkih agencija, i rezervišite svoje bliskoistočno putovanje što pre!

Pretraga

Destinacija

  • Aman

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.