Petra putovanje

Petra putovanje – aranžmani: Petra je grad u Jordanu. Nekada je bila prestonica arapskog Nabatejskog carstva koje je bilo centar trgovine. Petra je deo UNESCO-ove liste svetske baštine i smatra se jednim od najvrednijih kulturnih dobara baštine čovečanstva. Danas je Petra jedna od najvećih i najznačajnijih znamenitosti Bliskog istoka i predstavlja najveću turističku atrakciju Jordana. Godine 2007, Petra je odabrana kao jedno od “novih” sedam svetskih čuda.

Ukoliko planirate put u Jordan, pogledajte na našem sajtu koji su aranžmani u ponudi koji uključuju obilzak ovog drevnog grada Petra. Ako izaberete grad Petra putovanje u ovo mesto će vas odvesti među najlepše građevine i svetsku istoriju zbog koj ćete poželeti da se ponovo vratite u ovaj prelepi grad i državu.

Petra šta videti i obići?

Grad Petra je prva asocijacija kada neko pomene državu Jordan. Ceo grad je uklesan u stenama, a poznat je i po nazivu Crveni grad, jer su stene crvenkaste boje. Grad Petra je poznat po kamenim strukturama i vodenim tunelima. Sačuvano je oko 800 građevina. Na izlasku iz kanjona koji s istočne strane ulazi u kotlinu Petre, nalazi se Al-Khazneh, najpoznatija građevina Petre.

Kada je reč o očuvanim objektima u Petri, ne radi se o izgrađenim spomenicama, već o objektima koji su uklesani u žive stene. Grobovi u kraljevskoj steni se nalaze severno od amfiteatra. Amfiteatar iz prvog veka je smešten na putu od ulaska u kotlinu prema centru Petre. Godine 1961, ovaj amfiteatar su otkrili američki arheolozi.

Na izlasku iz nekadašnjeg grada, nalazi se možda najlepši spomenik El-Deir. Ovo ime u prevodu znači “samostan”. Veoma je poseban zbog svoje jednostavnosti i monumentalnog stila, ali i veličine. Urna koja se nalazi na vrhu ukrasnog okruglog hrama je visoka neverovatnih 9 metara.

Petra smeštaj – gde odsesti?

Obilazak grada Petra može biti deo aranžmana nekih drugih gradova, ali se možete odlučiti i za posetu i odmor baš u ovom jordanskom gradu. Naime, brojni hoteli koji se nalaze u regiji Petra opremljeni su veoma dobro i uređeni su na visokom nivou, te je odlična hotelska usluga zagarantovana. Takođe, ukoliko želite smeštaj u blizini samog arheološkog nalazišta i to vam je u ponudi, pa je na vama samo da se odlučite za onaj tip smeštaja koji odgovara svim vašim potrebama i željama.

Pretraga

Destinacija

  • Petra

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.