Hong Kong putovanje

Hong Kong putovanje – aranžmani: Hong Kong predstavlja specijalnu administrativnu oblast Narodne Republike Kine. Smešten je na južnoj obali Kine i okružen je deltom Biserne reke i Južnim kineskim morem. Iako je deo Kine, Hong Kong funkcioniše kao samostalna država, sa svojim zakonima, valutom, sportskim reprezentacijama. Poznat je po svojoj neboderskoj arhitekturi i velikoj prirodnoj luci. Grad ima jednu od najliberalnijih privreda na svetu i veliki je međunarodni finansijski i trgovinski centar. Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svetu. Hong Kong je grad koji vredi posetiti, a ukoliko se opredelite za putovanje u Hong Kong potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi onu najprimamljiviju.

Hong Kong znamenitosti

Ako dolazite u Hong Kong, prva na listi znamenitosti trebalo bi da vam bude park Okean. Park se nalazi na samom jugu ostrva Hong Kong, i najveći je park takve vrste na svetu. U parku je sve u znaku zabave, edukacije i dobrog raspoloženja. Na samom ulazu se nalazi Aqua city, odnosno vodeni grad u kojem živi oko 400 vrsta riba. Pored morskih životinja, ovde možete videti pande kao i razne vrste ptica. Ocean Theater je najposećeniji deo parka, a tu su glavna atrakcija delfini i foke koji izvode posebne performanse za sve posetioce.

Luka Viktorija je najveća luka u Kini i treća po veličini u svetu. Luka se nalazi između ostrva Hong Kong i poluostrva Kaulun. Naziv je dobila po kraljici Viktoriji za vreme čije vladavine je Britanija osvojila Hong Kong. Wong Tai Sin je najpoznatiji hram u Hong Kongu u kojem se turisti mogu upoznati sa starom i drevnom kineskom civilizacijom. Hram postoji od 1921. godine i u duhu je taoizma. Hram je posvećen monahu koji je kažnjavao zle, lečio bolesne i vaskrsavao mrtve. Pored ovog hrama, poznati su još i Man Mo Temple i Po Lin Monastery.

Ono što svakako ne smete propustiti da vidite kada se nađete u Hong Kongu jeste Veliki Buda. U pitanju je ogromna bronzana statua ovog budističkog monaha. Statua Veliki Buda simbolizuje harmoniju između čoveka i prirode, dok sedi na lotosu.

Hong Kong aranžmani

Kada su u pitanju Hong Kong aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Svejedno je da li ćete se opredelite za putovanje u Hong Kong na proleće, putovanje u Hong Kong na jesen ili bilo koje drugo doba godine, s obzirom na to da nećete pogrešiti i sigurno ćete se savršeno provesti u Hong Kongu.

Pretraga

Destinacija

  • Hong Kong

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.