Peking putovanje

Peking putovanje – aranžmani: Peking je glavni i drugi po veličini grad u Kini. Peking je veliki saobraćajni centar sa mnoštvom pruga, puteva i auto puteva koji ulaze i izlaze iz njega u svim pravcima. Takođe je i politički, kulturni i obrazovni centar Kine, ali i značajan ekonomski centar. Peking je bio domaćin Letnjih olimpijskih igara 2008. godine, što je dodatno podiglo grad, posebno na turističkoj letvici. Peking godišnje poseti ogroman broj turista, a popularna je lokacija tokom čitave godine. Ukoliko i vi želite da obiđete kinesku prestonicu i upoznate se sa kulturom i tradicijom najmnogoljudnije zemlje sveta, potražite najbolje ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite putovanje u Peking.

Peking hoteli

Peking kao višemilionski grad, sa oko 14,5 miliona stanovnika, i ogromnim brojem stranih turista koji posećuju kinesku prestonicu mora na najbolji način, infrastrukturom da odgovori na potrebe i stanovništva i posetilaca. Kada odlučite da posetite Peking hoteli bi svakako trebalo da budu vaš prvi izbor za smeštaj, a u ovom gradu nalazi se impozantan broj smeštajnih jedinica, od onih luksuznih i najsavremenijih, pa sve do onih skromnijih u zabačenim gradskim četvrtima.

Peking znamenitosti

Zabranjeni grad je značajan istorijski lokalitet koji je smešten u samom srcu Pekinga. Zabranjeni grad je bio dom carevima, ukupno 24 njih, iz dinastije Ming i dinastije Ćing. Na njegovoj gradnji je počelo da se radi 1406. godine i trajala je do 1420. godine.

Zabranjeni grad spada u najveći svetski imperijalni kompleks, dva puta je veći od Vatikana i nalazi se pod UNESCO zaštitom. Zabranjeni grad je opasan zidom koji ide 10 metara u visinu. Na svakom ćošku zida je postavljena stražarska kula. Sastoji se od 90 palata i dvorišta, 980 zgrada i 8.704 soba.

U Pekingu se nalaze brojne prelepe građevine. Među njima je svakako Galahy Soho, zgrada Kineske nacionalne televizije, kao i zgrada Nacionalnog centra za izvođačke umetnosti. Za potrebe Olimpijskih igara je 2008. godine izgrađen Nacionalni stadion poznat pod imenom Bird’s nest – Ptičje gnezdo. Bird’s nest je najveća i najkompleksnija čelična konstrukcija na svetu.

Peking aranžmani

Kada su u pitanju Peking aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u kinesku prestonicu, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Svejedno je da li ćete se opredelite za putovanje u Peking na proleće, putovanje u Peking na jesen ili bilo koje drugo doba godine, jer nećete pogrešiti ni u kom slučaju i sigurno ćete se savršeno provesti u ovom gradu.

Pretraga

Destinacija

  • Peking

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.