Šangaj putovanje

Šangaj putovanje – aranžmani: Šangaj je najveći grad u Kini i morsko pristanište neposredno uz obalu Pacifika. Nekada je bio malo ribarsko selo, a danas Šangaj je najveći saobraćajni, trgovinski i industrijski centar zemlje, grad luksuza i raskoši, koji sve više osvaja turiste iz celog sveta. Šangaj već duže vreme nosi imidž najpopularnijeg grada u Kini. Delom je to i stoga što je on specifičan miks istoka i zapada, posebno sa arhitektonske strane koju karakterišu brojne oprečnosti. Grad Šangaj prepun je umetničkih zgrada, monumentalnih nebodera, ali i tradicionalnih kineskih kuća. Ukoliko želite da se zaputite  a daleki put i posetite Šangaj, potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi putovanje u Šangaj.

Šangaj znamenitosti i atraktivne lokacije

Najpoznatiji deo grada Šangaja je Bund, šetalište na zapadnoj strani reke Huang Pu. Ovo šetalište je zapravo mesto okupljanja i poprilično uglađeno mesto na koje rado dolaze i turisti i lokalno stanovništvo. U tom se delu Šangaja možda najviše ogleda istorija, odnosno mnogobrojni uticaji  zapadnih zemalja, pre svega Francuske, Rusije, SAD-a. Najpoznatije zgrade su Carinska kuća s poznatim Big Ching zvonom, Hotel mira, kao i Kineska banka.

Pudong je poslovna četvrt na istočnoj obali s gigantskim modernim neboderima i poslovnim zgradama. Do Pudonga se sa zapadne obale odnosno Bunda, može doći metroom, trajektom ili, što je najatraktivniji način, kroz Bund Sightseeing Tunell koji upotpunjuje doživljaj različitim svetlosnim i zvučnim efektima. Tu se nalazi i donedavno najviša zgrada u Kini, Shangai World Financial Centre, visoka gotovo 500 metara, u kojoj se uglavnom nalaze poslovni prostori, hotel i nekoliko restorana.

Šangaj aranžmani

Kada su u pitanju Šangaj aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u najveći kineski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Svejedno je da li se opredelite za putovanje u Šangaj na jesen ili putovanje u Šangaj na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ćete u ovom velelepnom gradu pronaći dovoljno zanimljivosti da savršeno ispunite svoj dan.

Pretraga

Destinacija

  • Šangaj

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.