Budimpešta putovanja

Budimpešta znamenitosti – aranžmani za putovanja: Budimpešta je glavni grad Mađarske, a ujedno i glavni politički, industrijski, trgovački i saobraćajni centar te zemlje. Budimpešta je smeštena u samom centru Panonske nizije, a grad zauzima obe obale Dunava. Karakterističan je topografski kontrast između budimske i peštanske strane. Naime, leva obala – Budim, je brdovita, dok je desna obala – Pešta, potpuna suprotnost jer se radi o niziji. Budimpešta je popularno turističko mesto, s obzirom na to da poseduje veliki broj atraktivnih sadržaja, kao i svoj karakterističan stil i duh. Ukoliko želite da posetite Budimpeštu, potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi savršen odmor, jer Budimpešta putovanja to svakako nude.

Budimpešta znamenitosti

U Budimpešti se nalazi veliki broj značajnih građevina iz različitih istorijskih perioda. Najstarije su one iz vremena antičkog Rima – 1. vek,  kada se na tom mestu nalazio rimski grad Akvinikum. Takođe, tu su i remek dela savremene arhitekture, poput Palate umetnosti. Većina zgrada u Budimpešti je relativno nisko, svega stotinak zgrada ima više od 10 spratova, a sve to je posledica želje da se sačuva istorijski gradski pejzaž.

Na listi mesta UNESCO-ve svetske baštine nalaze se Budimski dvorac sa okolinom – Avenijom Andraši i Milenijumskim muzejom metroa, kao i obala Dunava, pa je i to razlog strogih pravila koje grad propisuje kada je u pitanju izgradnja novih zgrada u centru zgrada.

U samom srcu grada nalazi se jedan od simbola Budimpešte, Trg heroja koji se nalazi na kraju Avenije Andraši, neposredno pre Gradskog parka. Takođe je poznat po tome da je najvažnije mesto okupljanja, ne samo stranih turista, već i lokalnog stanovništva. Trg okružuju Muzej lepih umetnost sa leve strane i Dvorana umetnosti (Kunsthalle) sa desne.

Kada je u pitanju Budimpešta znamenitosti koje nikako ne biste smeli da zaboravite i ne obiđete jesu i: Ribarske kule, Državana opera, Crkva Svetog Matije, Bazilika Svetog Stefana, Nacionalno pozorište, Velika sinagoga i mnoge druge.

Budimpešta smeštaj

Budimpešta smeštaj koji postoji u okviru turističke ponude ovog grada obuhvata brojne objekte koji su namenjeni turistima koji rado dolaze i posećuju mađarsku prestonicu. Ako je vaša destinacija Budimpešta hoteli su najbolje rešenje za odsedanje, s obzirom na to postoje mnogi objekti koji su savršeno opremljeni i nude maksimalni komoditet za sve posetioce.

Budimpešta aranžmani

Kada su u pitanju Budimpešta aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u Budimpeštu, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je vaš izbor za putovanje Budimpešta na jesen ili Budimpešta na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj veličanstveni grad svojim bogatim sadržajem i kulturno-istorijskim nasleđem vredi posetiti u bilo koje doba godine.

Pretraga

Destinacija

  • Budimpešta

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.