Pečuj putovanje

Pečuj putovanje – ponuda aranžmana: Pečuj je grad u jugozapadnoj Mađarskoj i jedan od najvećih gradova ove držve. Poznat je po istorijskom značaju: prvi put se pominje još u IX veku, ali arheološki nalazi govore da je bio naseljen još u doba praistorije. Pečuj odiše posebnim šarmom zbog diverziteta kultura koji se u njemu prožimaju. U njemu je živeo veliki broj naroda počevši od Kelta, preko Rimljana do Slovena, Avara, Turaka, Srba, Hrvata. Zbog ovakve raznolikosti, ne čudi što je 2010. Pečuj bio proglašen za Evropsku prestonicu kulture.

Svi koji pomisle „Pečuj šta videti tamo?”, ciljajući na to da u ovom mađarskom gradu nema previše turističkih atrakcija – greše. Ovo je jedan od najlepših mađarskih gradova koji će vas zavesti prvog dana njegovog obilaska. Naš savet je da se za Pečuj putovanje opredelite još danas uz jedan od naših aranžmana, a mi garantujemo nezaboravno iskustvo.

Pečuj znamenitosti i atrakcije

Među Pečuj znamenitosti spada veliki broj objekata, kako verskih, tako i onih od kulturnog-istorijskog značaja. Na glavnom trgu se nalazi Gazi Kasim džamija koja je izgrađena još u XVI veku i predstavlja najznačajniju građevinu iz otomanskog perioda kada je pretvorena u hrišćansku crkvu.

Magasaz je najviša građevina u Mađarskoj koja je nije naseljena, a ima impresivnih 84m. Kada dođete do Sečenji trga, videćete mnoštvo spomenika i istorijskih znamenitosti, stoga ukoliko želite da se upoznate sa svakim pojedinačno – trebaće vam dosta vremena.

Jedna od najstarijih građevina je iz IV veka i to je Cella Septichora, kapela sa sedam horova i apsida. Ovo je prava turistička atrakcija, a kompletna kapela je dokaz ranohrišćanske grobne umetnosti i arhitekture severne i zapadne rimske provincije. Ne propustite priliku da posetite i mesto gde se nalaze Ljubavni katanci i Malu železnicu koja povetuje Zoološki vrt i Luna park.

Pečuj smeštaj

Pečuj smeštaj nudi najrazličitije jedinice, počevši od hotela, preko apartmana i privatnih smeštaja. Možete se opredeliti između mnoštva izbora za onaj koji vama najviše odgovara, ali je najbolje na vreme planirati odmor kako biste dobili najbolju cenu smeštaja.

Pečuj putovanje će vam obeležiti i vino i vinska kultura, s obzirom da se u Pečuju gaji vinova loza čitava dva milenijuma. Postoji mnoštvo gastronomskih specijaliteta i još isto toliko razloga da se uputite u ovaj mađarski grad.

Pretraga

Destinacija

  • Pečuj

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.