Malta Valeta - putovanje

Malta Valeta – aranžmani za Valetu: Valeta je glavni grad Malte, smešten na istočnom delu ove ostrvske države. Poznata je po luci Valeta, koja predstavlja jednu od najvećih marina u svetu. Upravo ovde je moguće videti velike trgovačke brodove i najluksuznije kruzere koji krstare ovim delom Mediterana i svakodnevno pristaju u Valetu.

Ovo je grad u kome možete naći mnoge urbane i moderne elemente pomešane sa srednjovekovnim stilovima i znamenitostima, pa aranžmani za Valetu sa obilascima svih njenih atrakcija uvek bivaju traženi i aktuelni. Ukoliko je vaša sledeća destinacija za putovanje Malta Valeta je prva destinacija sa koje treba da krenete u obilazak ostrva, a na našem sajtu uvek možete pogledati i koje ponude putovanja u Valetu su na raspolaganju.

Atrakcije Valete

Valeta je grad zanimljive arhitekture i istorijskih znamenitosti, od kojih one najvažnije možete upoznati već pri prvoj šetnji kroz uske uličice ovog grada. Gradska kapija je jedna od glavnih atrakcija i simbola Valete, lako prepoznatljiva po visokim čeličnim stubovima koji se iz nje izdižu. Kapija je nekoliko puta bila redizajnirana, što je dovelo do mešanja modernog i tradicionalnog stila, ali ona i dalje predstavlja jedno od najvažnijih obeležja Valete. Gradsku kapiju još nazivaju i Porta Reale.

Osim Gradske kapije, u Valeti možete obići i Baraka baštu, odakle se pruža prelep pogled na deo grada i luku Valeta, kao i tvrđavu Svetog Elma i Nacionalni ratni muzej Malte. Valeta je prepuna kafića, restorana i barova u kojima možete upoznati maltešku kuhinju, ali i probati mnoga internacionalna jela.

Luka Valeta je turistima naročito zanimljiva kada čuju istorijska dešavanja koje je ovo mesto preživelo, s obzirom na to da je upravo na ovoj luci odbranjena Malta tokom Velike opsade u šesnaestom veku, kada su napad na ostrvo izvršili Turci. S obzirom na to da je Malta malo ostrvo, vrlo lako možete obići i druge atrakcije na ostrvu uključujući Popajevo selo, plažu Golden Bay, crkvu Rotunda of St Marija Assunta,  ostrvo Gozo i mnoga druga zanimljiva mesta.

Valeta hoteli i apartmani

Ukoliko je vaš naredni izbor Valeta hoteli u kojima se možete smestiti vam nude odličnu uslugu i vrhunski kvalitet smeštaja. Hoteli u Valeti su opremljeni modernim sadržajima koji će vaš boravak učiniti izuzetno prijatnim, a tu su i apartmani na koje se turisti često odlučuju ukoliko žele pouzdan i udoban smeštaj za manje novca. Apartmani, kao i hoteli u Valeti, nude pristupačnost svih važnih delova grada koji vas mogu zanimati, a na vama je samo da izaberete smeštaj koji vam najviše odgovara.

Pretraga

Destinacija

  • Valeta

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.