Fes letovanje

Fes znamenitosti – aranžmani za letovanje u Fesu: Fes je grad u severnom Maroku i po veličini zauzima treće mesto zemlje. Ovaj grad spada u četiri kraljevska grada Maroka, pored Marakeš, Rabata i Meknesa. Ime samog grada potiče od arpske reči pijuk, koji se po verovanju vezuje za osnivanje grada. Fes je nekoliko puta bio prestonica Maroka. Ono po čemu je ovaj grad u Maroku veoma poznat je intenzivno plava keramika koja se u Fesu i proizvodi.

Ukoliko planirate put u Maroko, pogledajte na našem sajtu koji su Fes aranžmani u ponudi. Ako izaberete grad Fes letovanje i putovanje u ovo mesto će vas odvesti među najlepše građevine i zadivljujuću istoriju zbog koje ćete poželeti da se ponovo vratite u ovaj prelepi grad i državu.

Šta videti u Fesu?

Fes je bio najveći grad na svetu gde su studirali i muslimani i hrišćani iz cele Evrope. Takođe, ovaj grad je ujedno bio i najveći naučni i verski centar. Fes nazivaju i “plavim gradom” zbog Plave kapije, Bab Boujeloud, koja deli stari deo grada od novog. Fes el Bali predstavlja stari deo grada, dok je novi deo grada Fes el Žadida.

U Fesu se nalazi najstariji univerzitet, osnovan 859. godine. U ovom gradu se nalazi više od 800 džamija, a najveća je Keruanska džamija, koja je jednim delom pretvorena u univezitet. Medina Fesa je nesumnjivo najveća pešačka zona na svetu, gde možete naći i kupiti sve što vam je potrebno.

U ovom gradu se proizvodi koža, keramika i krupan mozaik, zelid, koji se smatraju najkvalitetnijim u celom Maroku. Ovaj grad je veoma poznat i popularan po Svetskom festivalu duhovne muzike koji se održava u Fesu od 1994. godine. Fes je grad koji krasi bogata istorija te je to jedan od glavnih razloga zašto se ljudi opredeljuju za obilazak ovog dela Maroka.

Fes smeštaj

Aranžmani za Fes uglavnom obuhvataju i prevoz i smeštaj. Kada je u pitanju Fes hoteli su veoma dobro opremljeni i karakteriše ih veoma dobra hotelska usluga na visokom nivou. Veliki izbor hotela se nalazi u ovom gradu u Maroku. Pojedini imaju bazene i sve što spa centri podrazumevaju, pa je zasigurno da ćete se u smeštaju koji možete naći u Fesu odmoriti i veoma uživati.

Last minute Fes

Fes last minute ponude i te kako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj grad u Maroku, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za putovanje u Fes jesu i Fes first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje na ovaj egzotičnoj destinaciji.

Pretraga

Destinacija

  • Fes

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.