Kazablanka letovanje

Kazablanka letovanje – aranžman: Kazablanka je grad u zapadnom Maroku, koji se nalazi na obali Atlantskog okeana. Kazablanka je najveći grad u Maroku, kao i glavna luka. U prevodu sa španskog naziv ovog grada znači “bela kuća”. Kazablanka se smatra ekonomskom prestonicom Maroka, a ujedno i najpoznatijim i najrazvijenijim gradom ove severnoafričke države. Pored toga Kazablanka je popularna turistička lokacija, brojni turisti rado posećuju ovaj marokanski grad, a ukoliko i vi želite da posetite Kazablanku pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Kazablanka smeštaj

Kada su u pitanju hoteli u Kazablanci u ponudi ovog grada nalaze se različite vrste navedenih smeštajnih objekata. Na meti turista su i luksuzni hoteli, ali i oni nešto skromniji. Pored toga imate mogućnost i odabira privatnog smeštaja, koji može biti na bazi noćenja u sobama, apartmanima ili studijima. Nešto dalje od mora između centra grada i Ain Diaba je u današnjoj Anfi glavna oblast grada sa brojnim vilama, koje su takođe veoma popularne među turistima koji posećuju Kazablanku.

Kazablanka plaže

Ukoliko planirate egzotični odmor na nekoj plaži u Kazablanci, ovo je pravo rešenje. Maroko i posebno područje Kazablanke, prelepa su lokacija za letovanje. Glavna plaža Kazablanke je Ain Diab, koja se proteže na oko dva kilometra obale. Pored obale su i bazeni i klubovi.

Peščana plaža Buznika smeštena je između Kazablanke i gradića Rabata. Ova plaža i dalje poseduje sav autentični šarm Maroka i zato privlači brojne turiste. Idealna je za surf, plivanje, duge šetnje po obali ili sunčanje.

Jugozapadno od Kazablanke, u Agadiru, smeštena je istoimena plaža, veoma popularna zbog svoje lokacije. Nalazi se u zalivu u obliku mladog meseca, okruženom brežuljcima, a tokom godine ima oko 300 sunčanih dana. Pored sunčanja i kupanja, turisti mogu da se bave i sportovima na vodi.

Kazablanka znamenitosti

Džamija Hasana II je glavna aktrakcija Kazablanke. Ona je peta po veličini džamija na svetu, posle Mesdžidul-harama u Meki, Poslanikove džamije u Medini, džamije imama Reze u Mašhadu (Iran) i džamije Istiglal u Jakarti.

U blizini luke nalazi se jedina železnička stanica u Maroku (Rocher Noires). Južno od grada je aerodrom Kazablanka koji je i najvažniji u Maroku. Četiri kilometra jugozapadno od luke prostiru se luksuzne četvrti uz bulevar de la Corniche u predgrađu Ain Diab. Od 1993. u gradu je izgrađen Course Féminine koji je u međuvremenu postao jedan od najvažnijih sportskih centara za žene.

Last minute Kazablanka

Kazablanka last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj grad u Maroku, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za putovanje u Kazablanku jesu i Kazablanka first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje na ovoj egzotičnoj destinaciji.

Pretraga

Destinacija

  • Kazablanka

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.