Marakeš letovanje

Marakeš znamenitosti – aranžmani za Marakeš letovanje: Marakeš je grad u jugozapadnom delu Maroka. Nalazi se u podnožju planina Atlas. Grad Marakeš je poznat i pod nazivom “Crveni grad” i “Biser juga”. Ovaj grad se ubraja u četiri kraljevska grada Maroka, pored grada Fes, Meknes i Rabat.

Reč Marakeš potiče iz jezika Berbera i znači “Božja zemlja”. Privreda grada se zasniva na turizmu, zanatstvu i trgovini. Kada je u pitanju Marakeš znamenitosti su te koje mame turiste iz svih krajeva sveta, te ne čudi što ovaj grad godišnje obiđe oko dva miliona ljudi. Ukoliko planirate put u Maroko, pogledajte na našem sajtu koji su Marakeš aranžmani u ponudi. Ako izaberete grad Marakeš letovanje i putovanje u ovo mesto će vas odvesti među najlepše građevine i svetsku istoriju zbog koje ćete poželeti da se ponovo vratite u ovaj prelepi grad i državu.

Marakeš znamenitosti i zanimljivosti – šta videti u Marakešu?

Stari deo grada Marakeša, Medina, od 1985. godine je na listi UNESCO-ve Svetske baštine. Znamenitosti u Marakešu je mnogo, ali se ipak neke izdvajaju kao najznačajnije. Trg Džema el Fna predstavlja najveći trg u severnoj Africi, koji je od devetnaestog veka bio gubilište za gradske kriminalce, a sada je pod zaštitom UNESCO-a.

Bahia Palaca je velika građevina koja je projektovana kao lavirint sa čak 160 soba, dvorištima i 8 hektara vrtova. Ovo veliko zdanje je veoma magično, te ne čudi što je jedna od građevina kojoj se turisti najviše dive. Velika džamija iz dvanaestog veka poznata je pod nazivom Koutoubia Mosque. Ova džamija je sagrađena u almohadskom stilu, sadrži trg sa vrtovima i prelepu fontanu.

Jedno od najposećeniji mesta u Marakešu predstavlja Jardin Majorelle Garden. Ova očaravajuća bašta u srcu grada je delo francuskog slikara Žaka Majorela, kojem je bilo potrebno četrdeset godina da stvori ovo zdanje. Svako ko voli prirodu i ko bi da pobegne iz grada, Majorelle bašta je idealno mesto. Od nekadašnjih čuda muslimanske arhitekture obavezno obiđite Palatu El Badi, koja je sagrađena od italijanskog mermera, indijskog oniksa i irskog granita. Od ove građevine ostale su samo ruševine.

Marakeš smeštaj – gde odsesti?

Aranžmani za Marakeš uglavnom obuhvataju i prevoz i smeštaj. Kada je u pitanju Marakeš hoteli su veoma dobro opremljeni i karakteriše ih veoma dobra hotelska usluga na visokom nivou. Veliki izbor hotela se nalazi u ovom gradu u Maroku. Pojedini imaju bazene i sve što spa centri podrazumevaju, pa je zasigurno da ćete se u smeštaju koji možete naći u Marakešu odmoriti i veoma uživati.

Pretraga

Destinacija

  • Marakeš

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.