Rabat letovanje

Rabat letovanje – aranžman: Rabat je glavni grad zapadnoafričke države Maroko, koji se nalazi na Atlantiku, na ušću reke Bou Regreg u okean. Iako je Rabat glavni grad Maroka, nalazi se u senci veće i ekonomski snažnije Kazablanke. Rabat je osnovan u 12. veku od strane prvog almohadskog kalifa Abd al-Mumina. Ipak, od 13. veka počela je stagnacija ovog grada s obzirom na to da je prestonica premeštena u Fes, ali je Rabat ponovo postao glavni grad Maroka početkom 20. veka. Brojni turisti posećuju Rabat, a ukoliko i vi želite da obiđete marokansku prestonicu pogledajte ponude turističkiha agencija sa našeg sajta.

Rabat smeštaj

Kada su u pitanju hoteli u Rabatu u ponudi ovog grada nalaze se različite vrste navedenih smeštajnih objekata. Na meti turista su i luksuzni hoteli, ali i oni nešto skromniji. Pored toga imate mogućnost i odabira privatnog smeštaja, koji može biti na bazi noćenja u sobama, apartmanima ili studijima.

Rabat znamenitosti

Stari grad Rabat, opasan je zidinama i leži uz morsku obalu, a unutar njegovih zidina nalazi se Medina (istorijski muslimanski centar grada) i Millah (jevrejski kvart). Na severu, na litici iznad reke Bou Regreg, stoji tvrđava Kazba Udaja iz 17. veka, s impresivnim almohadskim vratima iz 12. veka, koje su ulaz u andaluzijski vrt i susednu medresu u kojoj je danas Muzej umetnosti Maroka.

Jugoistočno od starog grada je velik broj značajnih istorijskih spomenika, među kojima je Toranj Hassan sa temeljima nikad dovršene džamije, a preko puta se nalazi Mauzolej prvog kralja nezavisnog Maroka – Muhameda V.

Jugozapadno od starog grada nalaze se Arheološki muzej i gradska vrata – Bab al-Rouah, iz almohadskih vremena. Moderni francuski deo Rabata, Ville Nouvelle, delimično je izgrađen unutar gradskih zidina.

Kraljevska palata izgrađena 1950. godine, Univerzitet Muhamed V (osnovan 1957. godine), Nacionalna biblioteka i brojne zgrade administracije, nalaze se na južnom ulazu u grad. Rabat je i grad brojnih ambasada i međunarodnih organizacija, prošaran raskošnim parkovima.

Last minute Rabat

Rabat last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj grad u Maroku, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za putovanje u prestonicu Maroka jesu i Rabat first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje na ovaj egzotičnoj destinaciji.

Pretraga

Destinacija

  • Rabat

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.