Jedinstveno letovanje na Mauricijusu

Mauricijus letovanje – ponuda aranžmana: Republika Mauricijus je ostrvska država koja je smeštena u jugozapadnom delu Indijskog okeana. Ova zemlja ima tropsku klimu, zato je aktuelna destinacija tokom čitave godine. Leto je od decembra do aprila i u to vreme su visoke temperature sa većim procentom vlažnosti vazduha, dok je u zimskom periodu, odnosno od maja do oktobra, vreme takvo da je temperatura malo niža, ali je i vazduh prijatniji. Na vama je samo da se odlučite u skladu sa sopstvenim preferencijama za sezonu u kojoj želite da letujete i zatim da se opredelite za neki od naših aranžmana.

Mauricijus će vas opčiniti sasvim sigurno, a to dokazuje i iskustvo mnogobrojnih turista koji se svake godine u sve većem broju opredeljuju za posetu ovom ostrvu. Ono što su turisti istakli kao najprijatnije iznenađenje bio je odnos lokalnog stanovništa prema njima. Naime, letovanje na Mauricijusu im je donelo jedinstvenu priliku da se upoznaju sa narodom koji tamo živi, priliku da se druže, probaju specijalitete i spoznaju jedan novi način života u kom je sve sporije, ali istovremeno lepše.

Plaže na Mauricijusu

Ono što će oduševiti sve ljubitelje plaža je i činjenica da na većini gradskih plaža postoji prirodna hladovina. Marucijus je raj za sve koji vole istinski kontakt sa prirodom s obzirom da na javnim plažama nema restorana, nisu komercijalizovane i ne izdaju se ležaljke. U većini slučajeva ćete imati samo ono što ste sa sobom poneli, ali će vam na ovakvom mestu to biti više nego dovoljno.

Prilikom sletanja na Mauricijus prvo ćete ugledati peščanu plažu Blue bay koja se ujedno smatra i jednom od najlepših plaža ostrva. Ona je najbolji način za upoznavanje podvodnog sveta, a dobila je i status pomorskog rezervata ne bi li se sačuvali koralni grebeni. Plaža le Morne je još jedna u nizu plaža koja će vas ostaviti bez daha, a koja se nalazi ispod bazaltne stene Morne Brabant koja je u isto vreme i spomenik koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine. Ne smete zaobići ni kilometrima dugu belu, najčistiju plažu, koju ćete ikada videti – Bel Mar. Ukoliko ste ljubitelj surfovanja i jedrenja, onda ne propustite priliku da posetite Le Morn i Tamarin.

Smeštaj – Mauricijus hoteli

Mauricijus hoteli su najčešći vid smeštaja, a oni se nalaze duž mnogih plaža. Postoji ipak nekoliko vrsta smeštaja počevši od kompleksa apartmana za izdavanje i jeftinijih vila, ali postoje i luksuzni hotelski rizorti. Na vama je samo da se odlučite za opciju koja najviše odgovara vašim željama i budžetu, a ostrvo će se potruditi da vam ponudi veliki izbor.

Mauricijus letovanje će vam zasigurno ostati urezano u pamćenju kao jedno od najboljih putovanja na kojima ste bili, zato se ne libite da ga posetite što pre.

Pretraga

Destinacija

  • Mauricijus

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.