Drezden putovanje

Drezden putovanje – aranžman: Drezden je nemački grad, koji se nalazi u saveznoj državi Saksoniji. Smešten je u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Čuven je po svojim građevinama iz doba baroka i umetničkim zbirkama. Zbog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom “Firenca na Elbi”. Zahvaljujući brojnim znamenitostima Drezden je turistički veoma primamljiv grad, a ukoliko želite i vi da posetite Drezden pogledajte ponudu neke od turističkih agencija izlistanih na našem sajtu.

Drezden smeštaj

Putovanje u Drezden može biti prava atrakcija, a smeštaj koji je dostupan turistima pre svega je hotelski, a ovakav vid smeštaja uglavnom nudi većina turističkih agencija. Drezden hoteli su dobro opremljeni i nude dobar komfor i ugođaj svim svojim posetiocima. Pored hotelskog smeštaja u ponudi ovog imozantnog nemačkog grada nalaze se i brojni moteli, vile, ali i privatni smeštaj. To su svakako jeftinije varijante, ali užitak neće manjkati za bilo koji vid smeštaja da se opredelite.

Drezden znamenitosti

Jedno od najpoznatijih baroknih zdanja u Nemačkoj jeste palata Cvinger. Sagrađena je po nalogu saksonskog kneza Avgusta II Jakog krajem 16. veka i bila je namenjena za dvorske gozbe i slavlja. Obavezno bi je trebalo posetiti bez obzira koliko traje vaše putovanje. Ono što je započeto kao veća prostorija za dvorske gozbe se pretvorilo u čitav kompleks bogato dekorisanih paviljona, bašti i galerija. Jedan od najlepših elemenata je Nimfina fontana – fontana okružena skulpturama nimfi.

Na trgu Nojmarkt nalazi se velelepna Bogorodičina crkva (Frauenkirhe). Prvobitna crkva je završena 1743. godine po zamisli arhitekte Georga Bera. Crkva je potpuno uništena u bombardovanju Nemačke 1945. godine. Isprva je ostavljena da stoji tako, kao neka vrsta ratnog spomenika, ali je veći deo premešten u skladište tokom osamdesetih godina 20. veka kako bi se crkva rekonstruisala.

Drezdenski dvorac je renesansna palata koja je dugo bila rezidencija kneževa i kraljeva Saksonije od 16. do 19. veka. Kao palata Cinger, i ovaj dvorac je danas pretvoren u muzej u kom se nalazi deo Državne umetničke zbirke. Najbolji deo je Zeleni trezor, kraljevska riznica, i o ovoj prostoriji ćemo detaljnije pisati u nastavku.

Ovde možete videti i Drezdensku oružarnicu, zadivljujuću kolekciju ceremonijalnih oklopa, oružja i regalija, kao i Tursku odaju, jednu od najznačajnijih kolekcija otomanske umetnosti van Turske.

Bilo da je u pitanju Drezden na jesen ili Drezden na proleće putovanje, poseta ovom gradu prava je atrakcija i svako ko se opredeli da poseti ovaj kulturno-istorijski nemački grad neće se pokajati.

Pretraga

Destinacija

  • Drezden

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.