Kil putovanje

Kil putovanje – ponuda aranžmana: Kil je glavni grad nemačke savezne države Šlezvig-Holštajn i predstavlja veliku luku na Baltičkom moru koja je ujedno povezana i sa Severnim morem. Grad je osnovan sredinom XIII veka što znači da je kulturno-istorijsko nasleđe grada izrazito značajno. Prvi narodi koji su naseljavali Kil su bili Normani, a odmah nakon njih i Germani. Kil je osnovao grof Adolf IV od Holštajna i od tada je započeta pomorska trgovina.

Danas je Kil izrazito atraktivna destinacija koja je poznata po tome što se u njoj prožima studentska scena, opušten stil života i kosmopolitska atmosfera. Voda je dominantan element i u svakom delu grada se može osetiti primorska vibracija što ovom mestu daje posebno na šarmu. Kil je vrlo specifan grad u Nemačkoj i predstavlja idealnu destinaciju za sve turiste koji vole drugačija putovanja, iznenađenja i koja su spremna na nova otkrića. Opredelite se za neki od naših aranžmana za Kil putovanje i otkrijte zašto svi pričaju o ovom gradu.

Kil znamenitosti i atrakcije

Kil ima nekoliko znamenitosti koje ga izdvajaju od ostalih mesta u Evropi, a među njima je i najstarija crkva svetog Nikole koja datira iz XIII veka. Osim toga, posebnu pažnju privlači gradska opština iz 1911. godine. Značajna je i zgrada Opere, dvorac Kieler Schloss i dva botanička vrta.

Kil je i vrlo poznata destinacija koja se vezuje za jedreličarstvo. Poslednje nedelje u junu se u Kilu održava najveća regata na svetu. Osim toga, za ovu manifestaciju se vezuje i poznati festival Volkfest.

Kil smeštaj – hoteli i apartmani

Kil hoteli će vam pružiti dozu komfora i luksuza o kojima maštate, a nemačka gostoprimljivost i usluga na najvišem nivou će vas ostaviti bez daha. Nećete napraviti grešku ni ako se odlučite za Kil apartmane s obzriom da je i u njima zastupljen zavidan nivo higijene i opremljenosti. U zavisnosti od budžeta kojim raspolažete se odlučite za Kil smeštaj koji zavisi i od dela grada u kom se smeštaj nalazi.

Upoznajte Nemačku na jedan nov način i uputite se u Kil – grad koji će vam pružiti uspomene koje neće izbledeti. Kil putovanje u bilo koje doba godine će vam doneti iskustvo sa putovanja koje ćete dugo prepričavati.

Pretraga

Destinacija

  • Kil

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.