Nirnberg putovanje

Nirnberg putovanje – ponuda aranžmana: Posetite Nirnberg, grad na severu nemačke pokrajine Bavarske koji predstavlja kulturni centar oblasti Frankonije. Legende ovog grada se vezuju za period rimskog doba, ali prvi materijalni spomenici govore u prilog da grad potiče iz XI veka. Grad je posebno značajan i svetski poznat kao simbol nemačke umetnosti humanizma iz zlatnog doba. Danas je Nirnberg grad u koji hrle turisti širom sveta jer žele da uživaju u muzejima, pijacama, impresivnoj arhitekturi i vrhunskim gastronomskim specijalitetima.  

Budete li se opredelili za Nirnberg putovanje, izaberite sezonu u kojoj najviše volite da putujete, a svako doba sa sobom nosi određene prednosti. Klima je umereno hladna, stoga ako niste ljubitelj zima, idealno je da se opredelite za jedan od naših aranžmana za Nirnberg u proleće ili leto.

Nirnberg znamenitosti i atrakcije

Uputite se u Nirnberg i otkrijte sve znamenitosti koje ga čine toliko posebnim. Stari grad je kao i u mnogim drugim gradovima najlepši deo, i ovde se mogu videti originalne gradske zidine, Carska palata koja je bila rezidencija nemačkih kraljeva u XI veku i jedna od najvećih bolnica iz srednjeg veka. Takođe, ništa manje značajna znamenitost je kuća Alberta Direra koju možete posetiti i videti rekonstrukciju dnevne sobe i kuhinje, kao i nekoliko primeraka njegovih slika.

Obavezan je obilazak i Ninberškog zamka Kajzeburg koji predstavlja glavni simbol grada još iz perioda srednjeg veka. Kompleks se sastoji iz tri dela koji čine: carska tvrđava, opštinska zgrada Slobodnog carskog grada i burgaf koji označava sedište srednjevekovne regionalne administracije. Svi posetioci imaju priliku da istražuju velelepnost zamka uključujući i rezidencijalnu carsku palatu.

Nirnberg smeštaj – hoteli i apartmani

Nirnberg, osim što je kulturni, predstavlja i ekonomski centar, te u njemu sve grane privrede cvetaju. Među njima i uslužni sektor koji vam nudi veliki izbor hotela i apartmana, a za koje možete da se odlučite u odnosu na budžet koji ste spremni da izdvojite. Uživajte u prednostima nemačke uređenosti i organizovanosti i odlučite se za Nirnberg smeštaj po svojim preferencijama.

Posetite ove godine Nirnberg i otkrijte zašto svi turisti oduševljeno pričaju o arhitekturi i kulturnom nasleđu grada. Osim toga, na Nirnberg putovanju možete uživati u sjajnom šopingu i najboljim restoranima sa nemačkim specijalitetima.  

Pretraga

Destinacija

  • Nirnberg

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.