Putovanje u Banju Vrujci

Banja Vrujci smeštaj – aranžmani: Lekovitost Banje Vrujci poznata je još od vremena Prvog svetskog rata, odnosno spisa iz ovog vremena, kada su vojnici koristili lekovite vode, blato i vazduh ove banje kako bi se zalečili. Ipak, tada ova banja još nije bila turistički razvijena. Danas je putovanje u Banju Vrujci vrlo preporučljivo, a za njega se mnogi odlučuju. Banja Vrujci se nalazi u severozapadnoj Srbiji, u opštini Mionica.

Ponude agencija za putovanje u Banju Vrujci koje podrazumeva i smeštaj u Banji Vrujci i uživanje u bazenima Banje, ovde ćete pronaći, te se i vi možete odmoriti i uživati u lekovitim dejstvima ove banje.

Banja Vrujci smeštaj

Apartmani, sobe i hotel Vrujci ono su što se nalazi u ponudi Banje Vrujci kada se radi o smeštaju i noćenju u ovoj banji. Apartmani i vile najrazličitijih pogodnosti mogu se iznajmiti na jedno ili više noći, a izabraćete onaj u skladu sa vašim preferencijama. Neki od njih imaju i sopstvene bazene, kao i mnoge druge pogodnosti.

Smeštaj u Banji Vrujci čini i hotel Vrujci koji je jedini je hotel ovde, a često i sam sinonim za banju, s obzirom na to da je u njegovom sklopu i izvorište lekovite vode velike izdašnosti – preko 300 litara u sekundi, što ovu banju čini “najjačom” u Srbiji.

Banja Vrujci bazeni i lekovitost

Bazeni Banje Vrujci puni su lekovitih, termalnih voda koje prirodno izviru na ovom području Srbije, a iako postoje podaci da su se voda i blato ove banje koristili izuzetno dugo u svrhe izlečenja, tek je 1958. urađena analiza vode Banje Vrujci i potvrđena njena lekovitost.

Banja Vrujci ima termalne izvore slabo redioaktivnei sumporovite vode, kao i lekovito blato. Izvorište lekovite vode Banje Vrujci ima pet glavnih i nekoliko sporednih vrela. Termalne vode u Banji Vrujci imaju temperature od 26 – 28°C, a sadrže kalijum, selen i magnezijum.

Voda i blato iz Banje Vrujci, potpomažu lečenju mnogih bolesti, među kojima su urinarni, bubrežni i problemi digestivnog trakta, kao i reumatične pojave i blaže, psihološke smetnje. Razvijenost Banje Vrujci kao turističkog kompleksa, potpomoglo je tome da se sada u njenom sklopu nalaze i najrazličitije SPA ponude, kao što su masaže, ali i mnoge druge pogodnosti u kojima ćete sigurno uživati.

Pretraga

Destinacija

  • Banja Vrujci

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Apartmani Pakić

Apartmani Pakić Banja Vrujci – kompletno opremljeni trokrevetni i četvorokrevetni apartmani u Banji Vrujci.   Nalaze se u mirnom delu…

KONTAKTIRAJTE
Cena na upit

Smeštaj Filipović

Smeštajni objekat Filipović se nalazi u najužem centru Banje Vrujci, udaljenosti oko 30 metara od bazena i banjskih izvora, u…

KONTAKTIRAJTE
800,00 din / noćenje